Image default
Külföld

Lendületben az Iszlám Állam: újabb brutális támadást hajtottak végre VIDEÓ

A két halálos áldozattal és legalább 15 sérülttel járó torontói ámokfutás után, a Tádzsikisztánban történt turisták elleni merényletet is magára vállalta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.

Már azt hihette az ember, hogy a nyugati katonai erőknek sikerült megsemmisítő csapást mérnie az Iszlám Államra, ám most egy héten belül több komoly terrortámadást is magára vállalt a dzsihadista szervezet. Először a torontói ámokfutót nevezték katonájuknak, ezzel magukra vállalva a két ember életét kioltó támadást. Majd e hét hétfőn egy Szíriában működő civilszervezet számolt be arról, hogy legalább 36 nőt és gyereket raboltak el az Iszlám Állam fegyveresei egy délnyugat-szíriai tartományban.

Az iszlamista szervezet pedig a minap közölte azt is, hogy közük van ahhoz a vasárnapi támadáshoz is, amely során halálra gázolt egy autó sofőrje egy héttagú kerékpáros turistacsoportot Tádzsikisztán déli részén.

A cserbenhagyó vezető elfogására országos hajszát indítottak, amelynek során a rendfenntartó erők agyonlőttek két embert

– közölték a közép-ázsiai ország hatóságai. A merénylet során három külföldi, két amerikai és egy svájci a helyszínen életét veszítette, egy holland pedig a kórházba szállítás után halt meg – pontosított később Ramazon Rahimzoda belügyminiszter, aki szerint a turistacsoport további két – egy svájci és egy holland – tagja könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egyikük testén szúrt seb is volt.

A hetedik turista, egy francia állampolgár sértetlenül vészelte át az incidenst, őt a rendőrség kihallgatta.

A dzsihadisták a szócsövükként szolgáló Aamák hírügynökségen keresztül tudatták: az elkövetők a terrorszervezet katonái voltak, s tettüket a szervezet felhívására hajtották végre. Az Iszlám Állam arra utasította tagjait, hogy vegyék célba azoknak az országoknak az állampolgárait, amelyek részt vesznek a szélsőségesek elleni harcban az Egyesült Államok vezette katonai koalícióban.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Újabb rémisztő szörnyet hozott felszínre a tenger

Géza

Vészjósló tanulmány: rengetegen meghalhatnak a megállapodás nélküli Brexit miatt

Mazsi

10 milliárd dollár üti a markát annak, aki megépíti a JEDI-t

Mazsi