Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Lelőtték a Fővárosi Törvényszékről elszökött fegyveres férfit, aki túszt is ejtett – részletek, fotók!

Megszólalt a Fővárosi Törvényszék a pénteken dél körül történt hihetetlen eseményekről: egy rab lefegyverezte az őrt és elszökött a bíróságról.

Mint megírtuk a Fővárosi Törvényszék épületében ma dél körül egy rab lefegyverezte őrét, majd annak fejéhez szorította a pisztolyt, és megszökött. a Blikk információi szerint hajtóvadászatot követően a Szentmihályi út- Nyírpalota út kereszteződésénél, az Ázsia Center magasságában fogták el.

A férfi egy autóval vitette magát a Szentmihályi útig, ahol kocsit akart váltani, de az általa leállított Mercedes sofőrjét nem tudta kirángatni az autóból. Ekkor értek oda a rendőrök, mire a fegyveres férfi feléjük lőtt. a rendőrök viszonozták a tüzet, eltalálták a szökevényt. A férfit válságos állapotban vitte kórházba a mentő.

Lelőtték a Fővárosi Törvényszékről elszökött fegyveres férfit, aki túszt is ejtett – részletek, fotók! 1
Az elfogás helyszíne / Fotó: Blikk

A Fővárosi Törvényszék az esetet követően közleményt adott ki, melyből kiderül, hogy a fogoly az ítélethirdetést követően szökött el, a tárgyalóteremből.

“A férfi, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel.”

Eközben szerezte meg az őr fegyverét a férfi és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi fegyverrel túszul ejtette.

tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően az elítélt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

“A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A férfit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.” – írta a bíróság épületében történt részletekről a Fővárosi Törvényszék.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Blikk

Hasonló hírek

A járdán gázoltak el egy babakocsit toló édesapát Borsodban: az öt hónapos gyermek a helyszínen szörnyethalt

Mazsi

Gyilkosság Angyalföldön: otthonában öltek meg egy nőt

Mazsi

Rendőri intézkedés a Lánchídon! Oszd meg!

Géza