Hirmagazin.eu
Főoldal » Leleplezték a legendás Hofi Géza titkát
Kultúra

Leleplezték a legendás Hofi Géza titkát

Hofi mond­ha­tott bár­mit a szín­pa­don, a hu­mo­rista még az “át­kos­ban” sem ke­rült bör­tönbe po­én­jai miatt. Most el­árul­ták, miért is volt biz­ton­ság­ban a kö­zön­ség nagy ked­vence.

Most kiderült, volt egy titkos segítője Hofi Gézának, aki éveken át felügyelte munkásságát és egyengette kar­rierjét, illetve írta a poénjait.A Mikroszkóp Színpad ikonja, Sas József és egykori kollégái meséltek arról, ki is volt az a különös alak.

Leleplezték a legendás Hofi Géza titkát
Fotó: Markovics Gábor

„Az ő szerencséjére volt egy támogatója, Komlós János – nyilatkozta az RTL Klub XXI. század című műsorában a Blikk szerint Sas József,aki ezzel évtizedes rejtélyt fedett fel.

A titokzatos Komlós János a Rákosi-korszak sötétebb éveiben nemcsak az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) kihallgató tisztje volt, de humoristaként is színpadra lépett. Egy személyes találkozást követően ő lett Hofi Géza állandó szövegírója. Komlós vezényletével Hofi és poénjai kinőtték magukat: az ­1970-es években már a Mikroszkóp Színpadon szerepelhetett – ahol Komlós volt az igazgató.

Szirtes Tamás rendező arról is beszélt, hogy a legendás humorista poénjai hiába hatottak rögtönzöttnek, begyakoroltak voltak. Állítólag még saját stílusát is Komlóssal közösen alakították ki.A hetvenes években is annyira merész volt Hofi, hogy még Kádár Jánost is kifigurázta. Hatalmas sikert aratott vele, még külföldön is leadták a felvételt.  Sikerének az volt a titka, hogy a nép nyelvén szólalt meg.

„Egy figurát lehet hozni egy fél órán át, de éveken keresztül nem. Ez a figura ugyanis igazi volt, ez a porcelángyári melós volt! Hofi mindig megőrizte ezt az alulnézetét, így élte az életét a színpadon, ezért szerették – mondta róla Farkasházy Tivadar.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Újévi gála és önálló koncertek

info

A Snétberger Zenei Tehetség Központ felvételt hirdet ingyenes képzésére

info

Több mint négyezer éves királyság fővárosát azonosították Kínában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------