Főoldal » Lehetséges, hogy hamarosan már nem euróval fizetünk Olaszországban
Külföld

Lehetséges, hogy hamarosan már nem euróval fizetünk Olaszországban

Beppo Grillo, az olasz 5 Csillagos Mozgalom alapítója és vezetője szerint az olasz embereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy maguk döntsenek arról, továbbra is az eurót szeretnék-e fizetőeszközként használni.

Nem az a kérdés, hogy maradunk-e az Európai Unióban, hanem az, hogy továbbra is tagjai leszünk-e az euróövezetnek

– fogalmazott Beppe Grillo a Bloombergnek adott interjúban. Az 5 Csillag Mozgalom vezetője azután tette ezt a kijelentést, hogy az olasz államfő elutasította az olasz kormánykoalíció jelöltjét a pénzügyminiszteri posztra. Grillo hozzátette, hogy a legnagyobb baj az, hogy Olaszországnak nincsen B terve arra az esetre, ha valami rosszul sülne el a gazdaságban.

Le merem fogadni, hogy a franciáknak és a németeknek van B terve. Én nem azt mondom, hogy ki kell vezetni az eurót, én azt mondom, hogy hagyni kell az embereket, hogy döntsenek erről egy népszavazáson

– nyilatkozta a jobboldali párt vezetője. Nem Beppe Grillo az első olasz kormánypolitikus, aki szerint népszavazáson kellene dönteni az olaszok euróövezeti tagságáról. Korábban Matteo Salvini belügyminiszter jelezte, hogy támogatja az ötletet.

Sőt, ő akkor úgy fogalmazott, hogy hibának tartja az adott feltételek mellett az euró megtartását, szerinte sürgős változásokra és jogorvoslatra is szükség van.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Bréking – életveszélyes orr spray miatt adtak ki figyelmeztetést

Mazsi

Félelmetes dolgot rögzített egy webkamera az éjszaka…

Mazsi

Nem engedte továbbmenni a mentőt a BMW sofőrje! + VIDEÓ!

Mazsi