Hirmagazin.eu
Főoldal » Lehet újabb hulláma a vírusnak
Egészség - betegség

Lehet újabb hulláma a vírusnak

Továbbra is felszálló ágában van a koronavírus-járvány, és az egyéni felelősség a legfontosabb, az, hogy betartsuk az előírásokat, kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, tömegben viseljünk maszkot. Erre mindaddig szükség lesz, ameddig nem lesz meg a koronavírus elleni vakcina.

Továbbra is felszálló ágában van a koronavírus-járvány. Az elmúlt napokban folyamatosan kétezer fölött volt a fertőzöttek száma, illetve az elhalálozások száma is megugrott, negyven és hatvan körül ingadozott a koronavírusban elhunytak száma is.

Továbbra is az egyéni felelősség a legfontosabb, az, hogy betartsuk az előírásokat, kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, tömegben viseljünk maszkot – mondta Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, ez azért is fontos, mert

a tapasztalat azt mutatja, a megfertőződött emberek nagy többsége nem kerülte a nagy rendezvényeket, megbetegedése előtt zsúfolt helyen tartózkodott.

Elmondta, az újfajta kezelési módokat, mint a remdesivir alkalmazását is klinikai körülmények között kell végezni. Hozzátette, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazva ezek a készítmények hasznosak lehetnek a betegek kezelésében, mihamarabbi felépülésében. Ez azért is számít óriási előrelepésnek mert sajnos még más megoldás, gyógymód, készítmény nincs a koronavírus ellen.

Emlékeztetett arra is, hogy alig van olyan betegség, fertőzés, amit tabletták, gyógyszerek segítségével végleg el tudnak tüntetni az emberi szervezetből. A legtöbb gyógyszer csak gátolni tudja a vírusok, baktériumok szaporodását.

Az egyetlen megelőzési módja a koronavírusnak a vakcina lesz,

amelyet világszerte óriási erőfeszítések árán fejlesztenek – mondta. Hozzátette, hogy a jövőben elkerülhető legyen a tömeges megfertőződés a koronavírussal, ahhoz arra lesz szükség, hogy a lakosság legalább 50-60 százaléka beadassa a koronavírus elleni hatóanyagot. Erre Szlávik János lát esélyt, már abból is kiindulva, hogy idén óriási a kereslet az influenza elleni oltóanyag iránt is.

hirado, kossuthradio

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Több tucat betegségen segítenek az őssejtek

info

Lenyűgöző! Így nőhet vissza az ínyed természetesen, rövid időn belül!

Mazsi

Szívmelengető, ahogy ez az amerikai kórház segít a gyerekeknek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------