Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

Lehet hogy van remény az elhalálozás ellen? .. Itt az új jöhet a szájon át szedhető antivirális gyógyszer a koronavírus ellen.. – Szólj hozzá!

Új koronavírus elleni gyógyszer jöhet.

Úgy néz ki, hogy az MSD (Merck Sharp & Dohme) és a Ridgeback Biotherapeutics nevű cégeknek sikerül kikísérletezniük egy szájon át szedhető antivirális gyógyszert a koronavírus ellen.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

Az MSD múlt pénteki közleménye szerint a molnupiravir a harmadik fázisú klinikai vizsgálat részeredményei alapján 50 százalékkal csökkentette a kórházi kezelés és a halál kockázatát a gyógyszert időben megkapó koronavírus-fertőzötteknél – írja a Qubit.

Az MSD pedig az ellenőrzött eredmények birtokában vészhelyzeti alkalmazási engedélykérelmet készül hamarosan benyújtani. Amennyiben a molnupiravir megkapja az Egyesült Államok élelmiszerbiztonsági és gyógyszerészeti hatóságának engedélyét, hasznos lehet a járvány hatásainak mérséklésére. A tervek szerint 2021 végéig 10 milliót gyártanának az egy ember kezeléséhez elegendő dózisból.

A klinikai vizsgálati csoportban a molnupiravirral kezeltek körében 7,3 százalék szorult kórházi kezelésre, míg a placebóban részesülők 14,1 százaléka. A vizsgálat 29. napjáig nem jelentettek molnupiravirral kezelt áldozatot, míg a placebo csoportban nyolc ember vesztette életét.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

A vizsgálatok során fontos kritérium volt, hogy a betegek csak akkor vehettek részt a klinikai vizsgálatban, ha tüneteik megjelenésétől kevesebb mint öt nap telt el, hogy a kezelést időben megkezdhessék. Majd a vizsgálat után azt is megállapították, hogy a gyógyszer a vírus különböző variánsai, többek között a Delta ellen is hatásos volt.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tégy babérlevelet a homlokodra, csoda történik!

Mazsi

Védenek a maszkok, itt a bizonyíték

Géza

Ezzel az itallal az összes vegyi anyagot kitisztíthatod a szervezetedből

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------