Image default
Bulvár

Legyőzte a rákot, és habzsolja az életet a legendás magyar zenész

Mindenkit lesújtott a hír, amikor Benkő László tavaly nyáron bejelentette, hogy rákos. A legendás rockzenész nehéz hónapokon ment keresztül. Ráadásul sorra érkeztek a rossz hírek, több pályatársát is elveszítette.

Az Omega zenésze azonban meggyógyult, és most jobb formában van, mint valaha!

Legyőzte a rákot, és habzsolja az életet a legendás magyar zenész
Az Omega Életműdíjat kapott
Fotó: Szabolcs László

Feltámadtam, és örökké élni akarok!

Benkő László tavaly nyáron szembenézett a halállal, amikor orvosai közölték vele a lesújtó diagnózist: rosszindulatú daganatot találtak a máján. A zenész akkor azt nyilatkozta, hogy nem roskadt magába, ám azt nem titkolta, hogy nagyon megijedt.

„Június óta, amikor kíméletlen őszinteséggel az arcomba mondta a doki: maga rákos, rengetegszer lepergett előttem az életem. Voltak depressziós gondolataim és egyfolytában bennem volt az a nyomasztó érzés, hogy ebbe bele is halhatok. De próbáltam kifelé ezt nem mutatni. A feleségem is rengeteget segített, és én magam is csak a jóra próbáltam koncentrálni. És a decemberi Omega-nagykoncert, amire mindenképpen össze akartam szedni magam. Nem érdekelt az sem, ha a kezelések hatására kihullik a hajam, vagy ha lefogyok egy kicsit. Az volt a lényeg, hogy mihamarabb túl legyünk ezen, mert nekem a színpadon van a helyem, engem a zene képes igazán meggyógyítani” – mondta Benkő, és úgy tűnik, a pozitív gondolkodás – no és persze a sorozatos kemoterápiás kezelések – meghozták a várt eredményt.  A daganatok elkezdtek összezsugorodni a szervezetében, így novemberben sikeresen megoperálhatták.

Az orvosaim azt mondták, meg fogok gyógyulni, áttétem sincs. Újra szabad embernek érzem magam, mint egy madár, akit kiengedtek a kalitkából

– így hagyta el a kórházat a zenész, és lám, csoda történt, hiszen januárban már jó hírekkel szolgált: meggyógyult! Benkő azóta felszedett néhány kilót és teljesen kivirult! Tele van energiával. Egyedül az szomorítja el, hogy nem minden pályatársának volt akkora szerencséje, mint neki.Nemrég Som Lajost búcsúztatta, szerda délután pedig Tahi Tóth László temetésre volt hivatalos. Benkő azonban minden lesújtó hír ellenére továbbra is próbál úgy élni, mint egy rocksztár.

Legyőzte a rákot, és habzsolja az életet a legendás magyar zenész 2

„Lacival gyerekkori haverok voltunk. Eltemettük, majd ebből a hangulatból átjöttem a Fonogram-gálára. Nehéz ott állni a barátok sírja mellett, de felálltam a színpadra, és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha ez az érzés az életem végéig tartana, ha örökké élhetnék” – mondta el Benkő László a Ripost-nak.

Legyőzte a rákot, és habzsolja az életet a legendás magyar zenész 3
Fotó: Szabolcs László

Az Omegát hosszú perceken keresztül tapsolta a közönség a Fonogram színpadán.Laci úgy érzi, hogy ezekért a felemelő pillanatokért volt érdemes felvenni a kesztyűt a betegséggel szemben.

Akármerre megyek, nagy szeretettel fogadnak! Ilyenkor azt érzem, hogy érdemes volt küzdeni és feltámadni!

Forrás: Ripost

Fotó: Szabolcs László

Hasonló hírek

Erre senki nem számított: Komoly döntést hozott a magyar énekesnő

Mazsi

Így készül kislánya születésére Ambrus Attila – Azt is elárulta, mi lesz a pici neve – VIDEÓ

Mazsi

Nagy meglepetéssel készült Berki Krisztián és Fásy Ádám

Mazsi