Image default
Sporthirek

Legyőzte a belgákat, ötödik az Eb-n, így kijutott a vébére az U17-es válogatott!

Kijutott a világbajnokságra a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, miután az Európa-bajnokságon legyőzte Belgiumot az ötödik helyért rendezett meccsen.

A nemzeti csapat veretlenül zárta a tornát, három győzelem mellett két döntetlen játszott, az első után tizenegyesekkel veszített Spanyolország ellen, most büntetőpárbajban győzött. Preisinger Sándor válogatottja komoly erényeket mutatott a papíron jóval esélyesebb csapatok ellen is.

Feltette a koronát a teljesítményére a magyar csapat az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, és legyőzte Belgium csapatát az ötödik helyért rendezett meccsen. A magyar válogatott 1–1-es rendes játékidő után tizenegyes-párbajban verte meg a belgákat, és az ötödik hellyel kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra. Magyar U17-es csapat ezt megelőzően egyszer, 1985-ben szerzett vb-re részvételi jogot, akkor a negyeddöntőig jutott.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzése után hétfőn büntetőpárbajban alulmaradt a spanyolok elleni negyeddöntőben, ám mivel benne volt a két legjobb kiesőben, megküzdhetett az ötödik helyért Belgiummal. Az Eb-selejtezők elitkörében – már egyaránt biztos Eb-résztvevőként – találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4–2-re nyertek. Most fordult a kocka.

A dublini első félidőben a magyarok a taktikának megfelelően elsősorban a védekezésre koncentráltak, de letámadással többször is zavarba hozták a belga válogatottat, és több helyzetig eljutottak. A rivális kétszer is a kapufát találta el, de Preisinger Sándor együttese így is kiegyenlített meccset játszott.

A második játékrészre felpörögtek az események: a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek. Néhány perccel később Kosznovszky Márk kísérleténél a belgák kapusa, Vandevoordt még védeni tudott, a 61. percben azonban Komáromi György fejesével egyenlített a magyar csapat. A folytatásban mindkét válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a két hálóőr nagy védéseinek is köszönhetően a lefújásig már nem változott az eredmény.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, rögtön tizenegyesek következnek: ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata szerezte meg a vb-kvalifikációt érő ötödik helyet.

pestisracok

Hasonló hírek

Van Gaal tanította büntet#337;t védeni az argentin kapust

info

Azóta is hősként emlegetik: egy polgármester keveredett balhéba a Groupama Aréna lelátóján a Magyarország–Szlovákia mérkőzés előtt

Géza

Hosszú egy arannyal és három ezüsttel zárt Dubajban

info