Hirmagazin.eu
Főoldal » Lecsaptak a NAV-osok: több mint 3000 kiló húst semmisítettek meg Békés megyében
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Lecsaptak a NAV-osok: több mint 3000 kiló húst semmisítettek meg Békés megyében

A NAV munkatársai Békés megyében tartottak ellenőrzést, ahol két teherautóban egy céghez köthető hústerméket foglaltak le és semmisítettek meg.

A lefoglalt, több ezer kilogramm hústerméket szállító autót nem találták az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy szemmel láthatóan árut szállított. Az autóban lévő nagy mennyiségű húst nem megfelelő körülmények között szállították, mivel a hőmérséklet jóval a megengedett felett volt az autó raktárterében, továbbá a rakodótér padlózata véres, a tehergépkocsi oldalburkolata pedig repedezett, szennyezett volt. 

A körülmények miatt a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 817 kilogramm hústermék és belsőség azonnali megsemmisítését rendelték el.

Néhány nap múlva szintén megállítottak egy román járművet, amelyről kiderült, hogy ugyanannak a cégnek a termékeit szállítja. Mivel ezt megelőzően gondok voltak a korábbi szállítmánnyal, ezt a járművet is átvizsgálták. Az ellenőrzésen a raktér belső hőmérsékletjelzője 24℃-ot mutatott, noha az okmányok szerint a szállítási hőmérsékletnek 0-7℃ között kellett volna lennie.

A húsok egy részét felfüggesztve, másik részét pedig a raktér véres padlóján szállították a teherkocsiban. A hústermékek igazolására bemutatott állatorvosi igazolás hiányosan volt kitöltve, azon nem szerepelt a hatósági állatorvos neve, bélyegzőlenyomata, de még az aláírása sem. A NAV-osok ismét értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 2 925 kilogramm hústermék azonnali megsemmisítését rendelték el. Így a két autó átvizsgálása során összesen 3742 kilogramm húst semmisítettek meg.

blikk

Hasonló hírek

Elképesztő közöny! Hagytak meghalni egy beteg fiatalembert tegnap Budapesten, a VII. kerületben! Oszd meg!

Géza

Európa legjobb motoros rendőre lett egy szegedi járőr

Edit

Nem mindennapi akció: fekvő beteget emeltek le 8. emeleti lakásból a fővárosi tűzoltók – fotók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------