Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Lecsaptak a NAV-osok: több mint 3000 kiló húst semmisítettek meg Békés megyében

A NAV munkatársai Békés megyében tartottak ellenőrzést, ahol két teherautóban egy céghez köthető hústerméket foglaltak le és semmisítettek meg.

A lefoglalt, több ezer kilogramm hústerméket szállító autót nem találták az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy szemmel láthatóan árut szállított. Az autóban lévő nagy mennyiségű húst nem megfelelő körülmények között szállították, mivel a hőmérséklet jóval a megengedett felett volt az autó raktárterében, továbbá a rakodótér padlózata véres, a tehergépkocsi oldalburkolata pedig repedezett, szennyezett volt. 

A körülmények miatt a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 817 kilogramm hústermék és belsőség azonnali megsemmisítését rendelték el.

Néhány nap múlva szintén megállítottak egy román járművet, amelyről kiderült, hogy ugyanannak a cégnek a termékeit szállítja. Mivel ezt megelőzően gondok voltak a korábbi szállítmánnyal, ezt a járművet is átvizsgálták. Az ellenőrzésen a raktér belső hőmérsékletjelzője 24℃-ot mutatott, noha az okmányok szerint a szállítási hőmérsékletnek 0-7℃ között kellett volna lennie.

A húsok egy részét felfüggesztve, másik részét pedig a raktér véres padlóján szállították a teherkocsiban. A hústermékek igazolására bemutatott állatorvosi igazolás hiányosan volt kitöltve, azon nem szerepelt a hatósági állatorvos neve, bélyegzőlenyomata, de még az aláírása sem. A NAV-osok ismét értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 2 925 kilogramm hústermék azonnali megsemmisítését rendelték el. Így a két autó átvizsgálása során összesen 3742 kilogramm húst semmisítettek meg.

blikk

Hasonló hírek

Kiégett egy családi ház egyik szobája Budapesten

Géza

Puskával fenyegetőző vadászt ítéltek el

Edit

Most jött: teljes útzár a főúton, hármas karambol történt Győrnél

Mazsi