Image default
Külföld

Lecsapott egy tolvajbanda Orbán Viktor lányára

Tizenegy fiatalt fogott el a francia rendőrség, a repülőtéren és a belváros között autóval utazó turistáktól loptak. 88 embert raboltak ki, köztük Orbán Ráhelt, Orbán Viktor legidősebb lányát is.

Az AFP szerint Orbán Viktor lányát 2017 novemberében támadták meg útban Párizs felé.

A 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbandát március 5-én fogták el a francia főváros közelében – mondták el a francia hírügynökség forrásai.

A bűnözők 88 támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. A tolvajok célpontjai azok a turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak.

A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, elvitték, amit tudtak és elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott DNS-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, míg másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le – árulta el. Hatan közülük korábban már vagy voltak börtönben, vagy legalábbis voltak rendőrségi őrizetben.

A Charles de Gaulle repülőteret és Párizs belvárosát egy autópálya köti össze, nagyjából fél óra útról van szó. Viszont, ha baleset van az autópályán, lezárják. Sőt, az utat jól ismerő taxisofőrök a legnagyobb csúcsidőben néhány kilométerre Párizs előtt már lemennek az autópályáról, mert a párizsi belső körgyűrűre, az autópályáról a csúcsforgalom kellős közepén szinte lehetetlen rámenni.

Gyakran 30-40 perces dugóban kell várakozni. Viszont az egyik utolsó előváros Párizs előtt, Aulnay-sous-Bois, vagy éppen La Plaine (ott van egyébként a Stade de France is) Franciaország legrosszabb közbiztonságú területeinek számítanak.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Újra akcióban az ISIS: Itt csapna le ismét az Iszlám Állam!

Mazsi

Egy amerikai cégnél mindenki kiborg akar lenni

Géza

Gépeltérítés – Fegyveres a Dubajba tartó gépen – lövések dördültek a járaton

Mazsi