Főoldal » Lebuktattuk a nyugdíjasokat átverő országos bűnszervezetet
Életmód hírek

Lebuktattuk a nyugdíjasokat átverő országos bűnszervezetet

A Ri­post le­buk­tatta őket, és most 52 ember ellen emel­tek vádat! Száz­ez­rekre húz­ták le a nyug­dí­ja­so­kat a bűn­banda tag­jai. Kamu egész­ség­vizs­gá­la­tok­kal vet­ték rá őket, hogy több száz­ez­res ké­szü­lé­ke­ket ve­gye­nek.

A Ripost segített a rendőrségnek lebuktatni azt az országos bűnbandát, amely kamu egészségügyi vizsgálatok álcájával sok százezres készülékeket sózott rá nyugdíjasok százaira a termékbemutatónak álcázott átveréseken. Az ügyészség most 52 ember ellen emelt vádat: a bűnözők elképesztően szervezett országos hálózatothoztak létre az idős emberek megtévesztésére, majd átvágására.

Lebuktattuk a nyugdíjasokat átverő országos bűnszervezetet
Fotó: Police.hu

Telefonon hívják ingyenes vizsgálatra az időseket

csalókmódszere országszerte ugyanaz: telefonon ingyenes szűrővizsgálatrahívják be a beteges, idős embereket, majd ott azt mondják nekik, hamis eredményekre hivatkozva, hogy súlyos bajuk lesz – le kell vágni a lábukat vagy akár meg is halnak -, hacsak meg nem vesznek súlyos százezrekért egy bizonyos egészségügyi terméket. Gondolkodásra nem hagynak időt, szinte kiterelik az áldozatot az épületből, kocsiba ültetik és már viszik is haza a pénzért.

Látványos iroda a belvárosban, kamu orvosok

A bűnözők mindig az adott város központjában bérelnek irodát, kamu „orvosokat” használnak fel, hogy bizalmat keltsenek, cégeik pedig olyan nevet választanak maguknak, ami azt az érzetet kelti, hogy gyógyítással foglalkoznak.

Az ügyészség részletesen leírta a banda működési módját, pontosan úgy, ahogy azt a Ripost az elmúlt egy év során cikkek egész sorában.

Gyógyításra alkalmatlan eszközöket sóztak az idősekre

Az ügyészség leírása szerint két vádlott elhatározta, hogy elsősorban idős, egészségügyi problémákkal küzdő sértettek részére adnak el gyógyhatás kiváltására alkalmatlan eszközöket, és az értékesítés során a sértetteket megtévesztik. Az egyik vádlott ehhez különböző cégeket szerzett meg, gyakorlatilag okirat-hamisítással, más vádlottak neve alatt.

Lebuktattuk a nyugdíjasokat átverő országos bűnszervezetet 1
Fotó: www.profimedia.hu

Kamu volt az egészségügyi vizsgálat

A vádlottak telefonos központokat működtettek Budapesten, Tatabányán és Győrben, melyek feladata az volt, hogy ingyenes egészségügyi felmérésre hívják meg a leendő ügyfeleket – írja az ügyészség. A vádlottak helyiségeket béreltek Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden, és alkalmazottakat vettek fel azért, hogy az ügyfeleknek egészségügyi felmérést színleljenek, a sértetteket megtévesszék az egészségügyi állapotuk súlyosságáról és a gyógyhatás kiváltására alkalmatlan termékeket értékesítsék.

Részletes parancsok: hazudják magukat orvosnak!

Két vádlott és a városokban a csoportvezetők utasításokat adtak, hogy az üzletekben megjelenő időseket hogyan verjék át. Az is utasítás volt, hogyolyan látszatot kell kelteni, hogy a terméket kínáló egy orvos vagy egészségügyi dolgozó, ezért viseljen fehér köpenyt, a nyakukban lehetőleg legyen fonendoszkóp, keltsék orvosi vizsgálat látszatát, és a kamu vizsgálat után közöljék az ügyféllel, hogy súlyos beteg, de betegsége javulni fog, ha megveszi a kínált terméket.

Matrac, légtisztító, masszírozók…

Az ügyészség szerint a vádlottak azt állították, hogy a kínált terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézer karóra és különböző masszírozó készülékek alkalmasak a kamu állapotfelmérés során megállapított súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására.

Mint a Ripost megírta, a kamu termékbemutatókon hihetetlenül erőszakos módszereket használtak: rögtön hitelszerződéseket is aláírattak a nyugdíjasokkal, néha elkísérték őket a lakásukig vagy a bankautomatáig.

A Ripost a nyomukban volt: országszerte 52 vádlott

Most a szombathelyi ügyészség emelt vádat: 45 ember ellen bűnszervezetben elkövetett több rendbeli csalás miatt, és fegyház-, illetve börtönbüntetést kértek rájuk. További 7 vádlottat közokirat-hamisítással vádolnak.

Cikksorozatunkkal végig a banda nyomában voltunk: a Ripost leleplezte a bűnbanda mögött álló céghálózatot, és bizonyítékainkat átadtuk a rendőrségnek. Voltak nyugdíjasok, akik nálunk jelentkeztek, mert megkárosították őket, és olyanok is, akik tőlünk tudták meg, hogy egy bűnbanda áldozatául estek.

A Ripost lebuktatta a cég kaposvári és budapesti, Blaha Lujza téri kamu „rendelőit” is.

Úgy tűnik, ezt az országos bandát sikerült felszámolni. De az eset mindenkinek tanulságos: ne ugorjunk be, ha ingyenes szűrővizsgálat ígéretével hívnak fel minket, és ne vegyünk súlyos százezrekért bizonytalan hatású „gyógyító” eszközöket…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Itt a bizonyíték! Napi 8 pohár víz így segíti a fogyást

Mazsi

Így szüntesd meg a folyamatosan visszatérő vizesedést a testedben

Mazsi

Névnapok március 5.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------