Hirmagazin.eu
Főoldal » Le kellett állniuk a fogorvosoknak – elbocsátások jöhetnek
Egészség - betegség

Le kellett állniuk a fogorvosoknak – elbocsátások jöhetnek

Szabó László fogorvos részletesen elmondta, milyen fogászati kezelésekre lehet most mégis elmenni, és van néhány üzenete az idősek számára is.

A kormány segítségében bíznak a fogorvosok is, a javarészt leállt szektor szolgáltatói maximum néhány hónapig bírhatják elbocsátások nélkül – nyilatkozta a forrásnak Dr. Szabó László fogorvos, rendelőigazgató.

“Megvan az esélye annak, hogy ez a viszonylag agresszív, könnyen terjedő vírus akár a várótermekben, akár a rendelőkben is könnyen átadható. Azt hiszem, a szakma azért elfogadja magát az intézkedést, hogy az általános ellátást le kellett állítani” – fogalmazott a fogorvos.

Nekik most csak a sürgős esetekkel szabad foglalkozniuk. Hogy melyek ezek?

“Amikor komoly, erős fájdalmak jelentkeznek, ott elkerülhetetlen, hogy a páciens előbb-utóbb fogorvoshoz forduljon. Mindenképpen

célszerű ilyenkor először felhívni a rendelőt, alaposan tájékozódni, hogy mikor, hogy tud a fogorvos fogadni.

Ilyen esetek lehetnek a baleseti sérülések. Ilyenek a fogeredetű erős gyulladások, amelyek szintén fájdalommal járnak. Ezeket kezelni kell! Kialakulhatnak arcduzzanatok, illetve tályogok, amelyeket meg kell nyitni. A közelmúltban kihúzott fogak helye szintén begyulladhat, ezt is kezeltetni kell fogorvossal.”

A vírus a szájüregen keresztül jut be legkönnyebben a szervezetbe, ezért ilyenkor különösen is fontos a szájhigiénia.

“Ha valakinek egyébként is vannak gyulladások a szájüregében, az megkönnyíti a vírus szervezetbe jutását.

Ha egészséges a szájüreg, javulnak az esélyek a vírussal szemben” – mutatott rá.

Az időseknek címezve elmondta, a kivehető fogpótlás léte önmagában nem növeli a fertőzésveszélyt, azonban ezek tisztán tartására nagyon oda kell figyelni, alapos kézmosással, kézfertőtlenítéssel kell nekilátni a folyamatnak, a közelben egyszer használatos papírtörlőnek is lennie kellene, a fogsort pedig nem szabad csak úgy letenni, és indokolt a fogsortisztító tabletták használata is, ezek fertőtlenítő réteget képeznek.

Magát a válságot a fogászati szektor is nehezen éli meg, a bevétel 90-95 százaléka kiesik. Nagyon nagy a veszteségük azoknak a rendelővezetőknek, akik a fogászati turizmusban voltak eddig érdekeltek, ők akár a betegek utaztatásai költségeit is bukhatták most, illetve lefoglalt szállások összege vész most oda.

Nyitókép: Pixabay.com
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Gyanús jelek a vastagbél működéséről

Géza

Így tisztítsuk meg a nyirokrendszerünket 3 nap alatt!

Mazsi

Ezért jó szalonnát enni

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------