Főoldal » Lázár: túl sok az állami alkalmazott
Belföldi hírek

Lázár: túl sok az állami alkalmazott

Forrás: hirado

Tarthatatlanul sok időt vesz igénybe, ha egy állampolgár vagy egy vállalkozó ügyet akar intézni Magyarországon – jelentette ki Lázár János az M1 Ma reggel című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: a magyar állampolgároknak körülbelül 20 millió ügyük van egy évben a magyar állammal, amelyből eleve 3 milliót hatvan napon túl intéznek el.

túl sok az állami alkalmazott
Az ügyintézés lassú, körülményes, nehézkedés, ezért a gyorsítás, az egyszerűsítés és az olcsóbbá tétel a legfontosabb célja az állami bürokráciacsökkentésnek – tette hozzá.

Lázár János kitért rá: ma Magyarországon 4,3 millió ember fizet adót a munkája után, ebből 1 millió a közszférában dolgozik, azaz 3,3 millió ember fizeti ki egymillió ember munkabérét minden hónapban. Ez sok, nehezen tartható és lerontja az ország versenyképességét – fogalmazott.

A miniszter megjegyezte: amíg nálunk 20 százalék az állami foglalkoztatottak aránya, ez a szám Ausztriában és Németországban 10, Szlovákiában 13 százalék. Valami nincs rendben az arányokkal – tette hozzá.

 

Hasonló hírek

Brüsszelben irigykedve tekintenek a TEK-re

Mazsi

Most jött a hír? Újra vérfürdőt rendeztek a tálibok Afganisztánban!

Géza

Ha hibázunk, többet nem tudjuk kijavítani – mondta Orbán Viktor

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------