Hirmagazin.eu
Főoldal » Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély
Belföldi hírek

Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély

forrás: MTI

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón kiemelte: a kormánynak fokozott a felelőssége, hogy minden magyar biztonságát garantálja. Kitért a pénteki, terrorizmussal kapcsolatos törvénymódosítás miatti ötpárti egyeztetésre is.

 Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély

A tárcavezető a sajtó képviselői előtt megerősítette: a kabinet komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését, nem becsüli alá, és mindent megtesz, hogy garantálja az ország biztonságát.

A brüsszeli robbantásról szólva arról tájékoztatott, hogy az egyik magyar sérült, aki a brüsszeli magyar állandó képviselet munkatársa, elhagyhatja az intenzív osztályt, az állapota folyamatosan javul.

Lázár János kitért arra, hogy pénteken ötpárti egyeztetés lesz a Belügyminisztériumban a kormány terrorellenes akciótervéről, amely alapján eszközöket kapna a rendőrség terrorcselekmények elhárításához, megakadályozásához, felderítéséhez.

A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy az ellenzék támogatni fogja az akciótervet.

Erős bevándorlás, erős terrorveszély

Minél erősebb a bevándorlás és az iszlám nyomása, annál erősebb a terrorizmus veszélye – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, titkosszolgálati információkra hivatkozva.

Lázár János kiemelt feladatként hivatkozott a határátlépési pontokhoz érkezők szigorú ellenőrzésére és a határok védelmére.

Hangsúlyozta azt is: noha jelenleg “kvótacsend” van az unióban a terrorveszély miatt, amikor az EU-török megállapodás mechanizmussá válik, akkor a kvótákat is megpróbálják működésbe hozni.

Megerősítette, hogy a kormány kitart az ügyben a népszavazási kezdeményezése mellett.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy mintegy ezer önkormányzat foglalta határozatba, hogy támogatja a kormány kvótaellenes törekvéseit. Szegedre utalva ugyanakkor felvetette, hogy hány olyan település van, amely Brüsszellel tárgyal és be akarja fogadni a migránsokat.

Lázár: a Tanítanék-megmozdulás kudarcba fulladt

Helytelennek tartja a kormány, hogy beviszik a politikát az iskolákba, ennek ellenére nem becsüli le a Tanítanék mozgalom felhívására tartott szerdai tiltakozást – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető szerint ugyanakkor az előző napi megmozdulás kudarcba fulladt, a pedagógusok és a diákok is fontosabbnak tartják a tiltakozásnál a tárgyalást.

Kétezer család már megkapta a csokot

Lázár János a Kormányinfón tájékoztatott a földárverések csütörtökön záruló második köréről is, amelyben 47 ezer hektárnyi földet értékesítettek.

A családok otthonteremtési kedvezményéről (csok) közölte, hogy eddig 24 ezren érdeklődtek a csok iránt, 2 ezer család pedig már meg is kapta a támogatást.

Vasárnapi pihenőnap: a választók döntenek a felülvizsgálat kérdésében

A kormány lezártnak tekinti a vasárnapi pihenőnap kérdését, a választóknak kell eldönteni, hogy kívánják-e felülvizsgáltatni azt – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor jelezte: a statisztikák cáfolják a kereskedők aggodalmát, a kiskereskedelmi forgalom ugyanis folyamatosan és egyre jobban növekszik. Az emberek 3-4 százalékkal költenek többet a vasárnapi boltzár óta – fejtette ki.

Visszautasította azt is, hogy csökkent volna a munkahelyek száma. Ez nem igaz, több ezer új munkahely jött létre – mondta a tárcavezető.

 

Hasonló hírek

Simicskó: Megtakarítást jelent a két új Airbus a honvédségnek

Géza

Kunhalmi Ágnes nagyon, de nagyon kiborult Gyurcsány Ferencre!

Géza

Kikapott a Barcelona a Spanyol Kupa döntőjében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------