Image default
Belföldi hírek

Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély

forrás: MTI

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón kiemelte: a kormánynak fokozott a felelőssége, hogy minden magyar biztonságát garantálja. Kitért a pénteki, terrorizmussal kapcsolatos törvénymódosítás miatti ötpárti egyeztetésre is.

 Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély

A tárcavezető a sajtó képviselői előtt megerősítette: a kabinet komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését, nem becsüli alá, és mindent megtesz, hogy garantálja az ország biztonságát.

A brüsszeli robbantásról szólva arról tájékoztatott, hogy az egyik magyar sérült, aki a brüsszeli magyar állandó képviselet munkatársa, elhagyhatja az intenzív osztályt, az állapota folyamatosan javul.

Lázár János kitért arra, hogy pénteken ötpárti egyeztetés lesz a Belügyminisztériumban a kormány terrorellenes akciótervéről, amely alapján eszközöket kapna a rendőrség terrorcselekmények elhárításához, megakadályozásához, felderítéséhez.

A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy az ellenzék támogatni fogja az akciótervet.

Erős bevándorlás, erős terrorveszély

Minél erősebb a bevándorlás és az iszlám nyomása, annál erősebb a terrorizmus veszélye – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, titkosszolgálati információkra hivatkozva.

Lázár János kiemelt feladatként hivatkozott a határátlépési pontokhoz érkezők szigorú ellenőrzésére és a határok védelmére.

Hangsúlyozta azt is: noha jelenleg “kvótacsend” van az unióban a terrorveszély miatt, amikor az EU-török megállapodás mechanizmussá válik, akkor a kvótákat is megpróbálják működésbe hozni.

Megerősítette, hogy a kormány kitart az ügyben a népszavazási kezdeményezése mellett.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy mintegy ezer önkormányzat foglalta határozatba, hogy támogatja a kormány kvótaellenes törekvéseit. Szegedre utalva ugyanakkor felvetette, hogy hány olyan település van, amely Brüsszellel tárgyal és be akarja fogadni a migránsokat.

Lázár: a Tanítanék-megmozdulás kudarcba fulladt

Helytelennek tartja a kormány, hogy beviszik a politikát az iskolákba, ennek ellenére nem becsüli le a Tanítanék mozgalom felhívására tartott szerdai tiltakozást – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető szerint ugyanakkor az előző napi megmozdulás kudarcba fulladt, a pedagógusok és a diákok is fontosabbnak tartják a tiltakozásnál a tárgyalást.

Kétezer család már megkapta a csokot

Lázár János a Kormányinfón tájékoztatott a földárverések csütörtökön záruló második köréről is, amelyben 47 ezer hektárnyi földet értékesítettek.

A családok otthonteremtési kedvezményéről (csok) közölte, hogy eddig 24 ezren érdeklődtek a csok iránt, 2 ezer család pedig már meg is kapta a támogatást.

Vasárnapi pihenőnap: a választók döntenek a felülvizsgálat kérdésében

A kormány lezártnak tekinti a vasárnapi pihenőnap kérdését, a választóknak kell eldönteni, hogy kívánják-e felülvizsgáltatni azt – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor jelezte: a statisztikák cáfolják a kereskedők aggodalmát, a kiskereskedelmi forgalom ugyanis folyamatosan és egyre jobban növekszik. Az emberek 3-4 százalékkal költenek többet a vasárnapi boltzár óta – fejtette ki.

Visszautasította azt is, hogy csökkent volna a munkahelyek száma. Ez nem igaz, több ezer új munkahely jött létre – mondta a tárcavezető.

 

Hasonló hírek

Brüsszel a Soros-Végrehajtó Bizottság felállításán dolgozik

Géza

Erősítik a rendőri jelenlétet a Keletinél

Edit

„Allah akbar” kiáltással fogadták Vona Gábort egy marosvásárhelyi utcai fórumon

Géza