Hirmagazin.eu
Főoldal » Lázár János szerint Európa a legsúlyosabb válságát éli a délszláv krízis óta
Belföldi hírek

Lázár János szerint Európa a legsúlyosabb válságát éli a délszláv krízis óta

forrás: MTI

Az illegális határátlépési adatok azt bizonyítják, hogy Európa a délszláv válság óta a legsúlyosabb válságát éli, amely közvetlenül érinti Magyarországot is – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Keleti pályaudvarnál kialakult helyzet is bizonyítja, hogy a biztonsági határzárra szükség van a déli határon. Ellenkező esetben továbbra is százezrek érkeznének ellenőrizetlenül Magyarországra, és így bárhol bármikor kialakulhatnak a keleti pályaudvarihoz hasonló esetek – jelentette ki a miniszter.

A kormány a budapesti német diplomaták segítségét kéri 

A kormány arra kéri a budapesti német nagykövetség diplomatáit, hogy menjenek el a Keleti pályaudvarhoz és tájékoztassák az ott lévő illegális bevándorlókat Németország álláspontjáról.

Lázár János a Keletinél kialakult helyzet okaként azt jelölte meg, hogy Németország több mint egy hete befogadást, korlátlan belépést és maradást ígért a szíriai menekülteknek, “meghívta őket a terített asztalhoz”. Értékelése szerint a német kormány kommunikációs hibák tömegét követte el, s ez az oka annak is, hogy vasárnap óta a bevándorlók egyre türelmetlenebbek és agresszívabbak, megtagadják az együttműködést a magyar hatóságokkal.

A hatóságok ellenőrizni fognak Budapest és az osztrák határ között 

A hatóságok Budapest és a magyar-osztrák határ között el fogják végezni a schengeni kötelezettségekkel kapcsolatos szükséges ellenőrzéseket – közölte Lázár.

A tárcavezető idézte a MÁV döntését, amely szerint Budapestről nem indít járatokat Nyugat-Európába, mert nem tudja garantálni a közlekedés és az utasok biztonságát, valamint azt sem, hogy a jegyet váltók célba is érnek.

A rendőrség azonban folyamatosan ellenőrizni fogja azokat a – például győri – járatokat, amelyet nyugati irányba közlekednek – mondta Lázár János, aki azt is nyomatékosította, hogy a rendőrség feladata nem az erőszak, hanem az ország védelme.

A miniszter egyúttal arra kérte a bevándorlókat, tartsák be Magyarország törvényeit és az EU szabályait, regisztráljanak, és ha menekültek, adják be a kérelmet. Lázár János szerint a bevándorlók nagy többsége megtagadja az együttműködést, ami szerinte aggasztó.

Európa nem mondhat le határai megvédéséről 

A magyar álláspont szerint Európa nem mondhat le határai védelméről – hangoztatta Lázár.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter népvándorlási válságként jellemezte a kialakult helyzetet és szóvá tette, hogy 5-6 ország viszi Európa határvédelmi terheit.

Kijelentette: Magyarország tiszteletben tartja, ha valamely ország munkaerőhiány vagy demográfiai válság miatt menekülteket akar befogadni, de Magyarországon erre nincs szükség.

Ha nem tudjuk betartani Schengent, kimaradunk belőle 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha a magyar kormány feladná schengeni kötelezettségei betartását, az automatikusan azzal járna, hogy Magyarország kívül maradna Schengenen.

Lázár János azt mondta: Ausztria hétfőn és kedden csak fokozott határellenőrzést hajtott végre, ami semmi ahhoz képest, ha Bécs visszaállítja a schengeni határellenőrzést.

Magyarországnak európai uniós kötelessége, hogy megvédje saját és az Európai Unió határait, “ebből nem adunk fel semmit” – jelentette ki a tárcavezető.

A régi uniós tagállamok fenyegetik az újakat 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a régi európai uniós tagállamok fenyegetik az újakat a bevándorlási kvótarendszer bevezetése érdekében.

Lázár  azzal indokolta a visegrádi négyek kormányfőinek pénteki tanácskozását, hogy a régi és az új tagállamok között éles különbség van a helyzet megítélésében és a közép-európai országok számítanak egymás segítségére.

Méltatlannak, igazságtalannak és károsnak minősítette a Magyarországgal szemben zajló “kirekesztő folyamatot”, és visszautasította azokat a nyugat-európai nyilatkozatokat, amelyek a magyar határvédelmi tevékenységet illetik.

Megdöbbentőnek nevezte, hogy Ausztria az uniós támogatások felfüggesztésével próbálná rákényszeríteni a tagállamokat arra, hogy elfogadják a kvótarendszert. Ez politikai konfliktusokat szül, egymásnak ugrasztja az EU részeit – értékelt.

 

Hasonló hírek

Szekszárdi gyerekgyilkosság: kihantoltatja lánya holttestét az apa

Mazsi

Napi Gazdaság: járványügyi kockázat miatt korlátozhatják a migránsokat

Edit

Nagyon kevés az öt osztályzat a tanárok szerint

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------