Hirmagazin.eu
Főoldal » Lassan műanyaggá válnak a tengerek, az ökológiai katasztrófa csak idő kérdése: megrázó fotókon kiált segítségért az élővilág
Ökokatasztrófa

Lassan műanyaggá válnak a tengerek, az ökológiai katasztrófa csak idő kérdése: megrázó fotókon kiált segítségért az élővilág

Egyes tanulmányok szerint 30 év múlva a tengerekben több lesz a műanyag, mint a hal: évente 8 millió tonnányi kerül az óceánokba, amiknek már nincs egyetlen olyan része sem, ahol ne lebegne műanyag.

A teknős egy műanyag zacskóval viaskodik: a „se lenyelni, se kiköpni nem tudja” szólás itt különösen szomorú értelmet nyer/ Fotó: profimediaA teknős egy műanyag zacskóval viaskodik: a „se lenyelni, se kiköpni nem tudja” szólás itt különösen szomorú értelmet nyer/ Fotó: profimedia

tengerek élővilága képtelen megbirkózni a hihetetlen mennyiségben érkező, szinte soha le nem bomló szeméttel, a helyzetet pedig még tovább súlyosbította a Covid-járvány. Az elmúlt egy-másfél évben rengeteg gumikesztyűt, egyszer használatos maszkot vagy éppen fertőtlenítős flakont hajítottunk a vízbe.

Mindenki ezt olvassa most!

Az anyagok, amikből ezek készülnek, idővel széttöredeznek, úgynevezett mikroműanyag lesz belőlük. Ez azt jelenti, hogy 5 milliméternél kisebb darabokra esnek szét, amik az állatok szervezetébe is bekerülnek. Így bukkannak fel a táplálkozási láncban, ami aztán végső soron hozzánk, emberekhez vezet, és talán észre sem vesszük, de nemsokára mi magunk is műanyagot falunk majd.


Galéria

 

Hasonló hírek

Vészharang: tele vannak a brit tengerpartok szemetelő emberekkel – videó

Géza

14 millió tonna mikroműanyag hever az óceánok fenekén

Géza

Döbbenetes mennyiségű műanyagszemetet gyűjtöttek össze a világ egyik legeldugottabb szigetén – szomorú videók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!