Hirmagazin.eu
Főoldal » Lajos büntetőperében: a felfüggesztett börtönt is elfogadná
Bulvár

Lajos büntetőperében: a felfüggesztett börtönt is elfogadná

A muzsikus már belefáradt a bíróságra járkálásba, ezért kész a kompromisszumra.

Fordulat várható Galambos Lajos büntetőperében! A vesztegetéssel és több tízmillió forintos közüzemi csalással vádolt mulatós sztár, akinek legközelebb novemberben kell leülnie a vádlottak padjára, hajlik a megegyezésre, bár továbbra is hangsúlyozza, hogy ártatlan.

Fotó: Markovics Gábor

„A Legfőbb Ügyészség elutasította a budaörsi járási ügyészekkel szemben benyújtott elfogultsági indítványunkat, de felvázoltak egy új értelmezést, miszerint az ügyészek tehetnének olyan indítványt, amely a megegyezés irányába mozdíthatná el az ügyet” – összegezte Galambos Lajos, aki kedvezőnek tartja a Legfőbb Ügyészség álláspontját.

Mint mondja, azt nem tudja elképzelni, hogy visszatérjen a börtönbe, ám ha felfüggesztett börtönbüntetést helyeznének kilátásba, valószínűleg beadná a derekát.

„Korábban is hangsúlyoztam, ha kijavítják a vádirat hibáit, elképzelhetőnek tartom a megegyezést. Ártatlan vagyok, de nem akarok még évekig bíróságra járni. Hibát követnék el, ha abba belemennék, milyen ügyészi ajánlatot tartanék elfogadhatónak, hiszen most is felmentő ítéletben reménykedem, de ha egy felfüggesztett szabadságvesztéssel pontot lehetne tenni az ügy végére, lenyelném a békát” – ismerte el Galambos Lajos, akit nagyon megvisel a bírósági hercehurca: májusban a mentő vitte el a Budaörsi Járási Bíróságról a Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével kitüntetett muzsikust.

„A rosszullétem óta elővigyázatosabb vagyok, de ez a sok alaptalan vádaskodás nagyon megvisel, és nemcsak engem, hanem a családomat is. Már annyira megtapostak, hogy egy felfüggesztett ítélet nem ronthat tovább a helyzeten, de számomra, számunkra nagy megkönnyebbülést jelentene. Nem zárkózom el semmitől, csak ez az elhúzódó eljárás végre záruljon le!”

Ahogy azt korábban a Ripost is megírta, Lajcsi felháborítónak tartja, hogy a vádiratban még mindig az áll, hogy az ügyben érintett közüzemi szolgáltatók számontartanak anyagi kárt, miközben írásban is igazolták, nincs követelésük. A szakértők megállapításai ellen is tiltakoztak. A négy éve kirobbant ügy legkényesebb része, hogy a nyomozati szemle során megkerülő víz- és árambekötéseket, illetve ezek maradványait tárták fel a mulatós sztár mocsai birtokán, de nem nyert bizonyítást, hogy ezek használatban is voltak.

„Tettenérés nem történt, működő rendszerek nem voltak kiépítve, a kirendelt szakértők csak feltételeztek és saccoltak, a vesztegetés vádja pedig további bizonyítást igényel” – vélekedik Lajcsi.

„A Legfőbb Ügyészség jól látja, ez a vádirat nem alkalmas a legfeljebb 12 éves szabadságvesztés kiszabására. Ajánlásuk ismeretében a budaörsi ügyészeknél pattog a labda, de ők ezt a vádiratot még évekig fenntarthatják – foglalta össze Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián a Blikknek. Ő biztos benne, hogy egy módosított vádiratban is többéves szabadságvesztés szerepelhet. – Ha a középarányos ítélkezést és a megegyezés enyhítő jellegét veszem alapul, valószerű lehet a felfüggesztett szabadságvesztés, ami 4-5 éves pszichés terheléstől óvná meg a védencemet”.

Forrás: Ripost.hu

 

Hasonló hírek

Gigi Hadid újból csábít: most csak egy pár magassarkú csizmában meztelenkedik

Edit

Titkos (bizarr) szokások, amit soha nem vallanánk be a férfiaknak

info

Fotók az év legjobban várt sztár esküvőjéről! Elképesztően szép volt a menyasszony

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------