Image default
Külföld

La Repubblica: Egymillió bevándorló áll útra készen Líbiában

Az olasz belügyminisztérium attól tart, hogy a 2017 második felében tapasztalt jelentős csökkenés után ismét nagy mértékben emelkedhet a Líbiából Olaszországba érkező menekültek száma – jelentette hétfőn a La Repubblica című olasz napilap, amely szerint mintegy egymillió ember áll készen az észak-afrikai országban arra, hogy útra keljen Európába.

Olaszországba özönlenek a migránsok

Az év eleje óta emelkedett az Olaszországba érkező menekültek száma: 3579-en érték el eddig idén az olasz partokat, és 230 ember vesztette életét a Földközi-tengeri átkelés során. A La Repubblica kiemelte: a januárban érkezettek száma magasabb, mint ahány embert 2017 és 2016 első hónapjában regisztráltak. A halálos áldozatok magas száma a lap szerint a tengeri utazáshoz használt gumicsónakok rossz állapotával magyarázható, illetve azzal, hogy mostanában kevesebb hajót vetnek be az Afrikából útra kelő menekültek mentésére.

Kép: Külföld, migránsok. Kép: https://www.hirmagazin.eu
A kép illusztráció.

Szombaton a Földközi-tengeren hárman vízbe fulladtak, de mintegy 800 embert sikerült megmenteni. Az eset után több segélyszervezet riadót fújt, és arra figyelmeztetett, hogy a menekültválság továbbra is fennáll. Valeria Calandra, az SOS Mediterranee olaszországi szervezetének elnöke hangsúlyozta: több mentőhajóra lenne szükség a Földközi-tengeren.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Ezt senki sem akarja hallani a fogorvosától: több százan HIV-fertőzést kaphattak

Mazsi

Macedón-szerb-magyar-osztrák megállapodást kötöttek a közös határvédelemről

Edit

Merkel nevét skandáló migránsok ezrei érkeztek Európa határához (Videó)

info