Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kutyalopási ügy buktatta le a hidegvérű gyilkost: Kiderült, ki ölte meg Esztert..

Több mint 14 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, ki ütötte el és fojtotta meg a 22 éves Tompa Esztert. Mivel tettes és áldozata között nem volt kapcsolat, így az elkövetőnek indítéka sem, a rendőröket végül a technika fejlődése vezette nyomra.

2003. szeptember 23-án gyilkolták meg Tompa Esztert, 2017-ben megtörten vallotta be tettét az elkövető a bíróság előtt.

– Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom, miért döntöttem úgy. Hoztam egy rossz döntést, amit nagyon sajnálok, és visszafordítani nem tudok. Vállalom érte a büntetést – mondta akkor S. Attila, aki elismerte, megölte a lányt, de az aljas indokot és a különös kegyetlenséget nem.

Még több gazdasági hír itt!

A 36 éves S. Attila gépkocsivezetőként dolgozott egy győri cégnél, ahol rendszeresen lopta a gázolajat, amit kannákban rejtett el. Aznap is a lopott olajért ment, amikor elsodorta az épp biciklivel édesanyjához tartó Esztert, akiről azt hitte, meghalt, ezért a csomagtartóba tette, a biciklijét pedig egy bokorba dobta.

KIABÁLÁS A CSOMAGTARTÓBÓL

A lány azonban magához tért és kiabálni kezdett. A férfi ekkor egy földútra kanyarodott, kiemelte a csomagtartóból áldozatát, megütötte, majd egy bálakötöző zsineggel megfojtotta. A holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszatért érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autóval egy elhagyatott részen leparkolt, ismerősének pedig azt állította, a járművet ellopták, emiatt még aznap este feljelentést tettek.

 

 

JELENTKEZTEK A SZEMTANÚK

A 22 éves Eszter szülei másnap fordultak a rendőrséghez lányuk eltűnése miatt. A hozzátartozók annyit tudtak, hogy Győrben élő nagymamájától tartott szüleihez, a 81-es főúton kerékpárral hajtott Sashegypusztára.

Még több gazdasági hír itt!

Aznap két kislány látta Sashegypusztán Esztert biciklizni, még köszöntek is egymásnak, és utána egy bordó színű csapott hátú, régi autó is elhaladt mellettük.

Arról, hogy Eszter nem önszántából szállt be a gépkocsiba, tanúskodott az is, hogy kerékpárja, illetve bevásárlóés övtáskája minden iratával a helyszínen maradt. A gyilkosság után egy másik tanú azt mondta, néhány órával Eszter elrablása előtt egy közeli kavicsbányánál látott egy férfit nézelődni, aki egy bordó Volkswagen Passattal volt.

A DNS BUKTATTA LE A TETTEST

Mivel az eszméletvesztésből magához térő fiatal lány kétségbeesetten küzdhetett az életéért, több helyen megkarmolta gyilkosát, a helyszínelők akkor erre utaló nyomokat találtak a lány körmei alatt. 2003-ban még nem volt kötelező DNS-vizsgálat, de Koós András rendőrtiszt mégis elvégeztette a tesztet.

– Emlékszem, a fiatal lányt rövid sortban és blúzban találták meg. Voltak a testén különböző úgynevezett megragadási pontok, ahol a tettes minden bizonnyal hozzáért. Ezekről és a gyilkos eszközről, egy bálakötöző zsinegről nyertünk mintákat – emlékezett vissza a hírhedt gyilkosság részleteire az exzsaru, aki hozzátette: miután hosszú évekkel később az elkövető DNS-ét bevitték az adatbázisba, maradt remény az elkapására.

Tizennégy év elteltével S. Attilát egy kutyalopási ügy miatt gyanúsították meg, és akkor már kötelezően DNS-t is vettek tőle. Mintája bekerült a rendszerbe, a komputer pedig egyezést mutatott. Így kattanhatott a bilincs a fiatal felszolgálólány gyilkosának csuklóján. A Győri Ítélőtábla életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, leghamarabb 30 év múlva vizsgálhatják felül a szabadulását.

Még több gazdasági hír itt!

borsonline

Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

Fenyegették, lökdösték a tanárt egy fővárosi iskolában – videó

Géza

Villamos gázolt halálra egy férfit Budapesten

Géza

Megdöbbentő ítélet született Hien szüleinek embercsempészéi ügyében!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------