Image default
Külföld

Kurd csapatok fogságba ejtették Émilie Königet, azt a francia nőt, aki még 2014-ben ment Szíriába, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolhasson – adta hírül több francia hírportál.

A francia származású nőt az ISIS rémuralma alól felszabadított területeken fogták el a kurd csapatok Szíriában.

Kurd csapatok fogságba ejtették Émilie Königet, azt a francia nőt, aki még 2014-ben ment Szíriába, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolhasson – adta hírül több francia hírportál.

Kurd csapatok fogságba ejtették Émilie Königet, azt a francia nőt, aki még 2014-ben ment Szíriába, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolhasson - adta hírül több francia hírportál.

König még szülőföldjén tért át az iszlám vallásra. Franciaországban tanult meg arabul, itt radikalizálódott. 30 évesen döntött úgy, hogy a Közel-Keletre utazik és ISIS harcosnak áll. Részt akart venni kalifátus újjáépítésében. A nő végül egy terroristához ment feleségül, akinek három gyermeket szült.

König végül nem ragadott fegyvert, de több propagandavideóban is felbukkant, melyekben terrorcselekményekre buzdította a Franciaországban élő muszlimokat. Az európai titkosszolgálatok pedig több olyan telefonbeszélgetést is elcsíptek az utóbbi években, melyeken a nő hívta otthon maradt ismerőseit, akiktől erőszakos bűncselekmények elkövetését kérte hitetlenek ellen.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Ilyen van? Segítségnyújtás közben loptak el egy tűzoltóautót

Mazsi

Az Egyesült Királyságban egy nemzetbiztonsági szakértő figyelmeztetett

Géza

Tragédia a hegyekben: síelés közben érte az embereket a halál

Mazsi