Főoldal » Különös videó szivárgott ki a NASA irányítóközpontjából – VIDEÓ
Csillagászat, űrkutatás

Különös videó szivárgott ki a NASA irányítóközpontjából – VIDEÓ

2015-ben, ami­kor George Bush ko­rábbi ame­ri­kai elnök meg­lá­to­gatta az űr­hi­va­tal köz­pont­ját, az egyik ki­ve­tí­tőn olyas­mit fe­lej­tet­tek kint, ami igen­csak el­gon­dol­kod­tató.

A felvételen kerekesszéken tolják be a volt amerikai elnököt az űrközpont irányítótermébe. A háttérben láthatóak a mozifilmekből is ismerős hatalmas kivetítők. Ezeken ezúttal a nemzetközi űrállomáson szolgálatot teljesítő űrhajósok voltak láthatóak. Az egyiken pedig valami nagyon-nagyon különös dolog is látszódott…

Tim Peak brit űrhajóssal éppen bemutató videót készítettek az űrállomáson tapasztalható érdekes jelenségekről, mint például a súlytalanságban gömböt formázó kiömlött vízről… csakhogy az űrhajós mögött nem a jól megszokott, műszaki berendezésekkel zsúfolt állomásbelső volt látható, hanem egy négyzethálóval ellátott úgynevezett “green screen” (zöld képernyő, ami kék színű is lehet). Ezt leginkább olyan esetekben használják filmes körökben, amikor a felvételen szereplő személy mögé valamilyen hátteret szeretnének vetíteni.

A tévében is találkozhatunk ilyennel, például az időjárás- jelentésben vagy a híradóban, amikor hasonló háttér előtt ülnek, állnak a tévések, mögéjük pedig beszerkesztik a jól ismert időjárási képeket, grafikonokat vagy a híradó stúdiójának elképzelt hátterét.

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó közösségek egyből elkezdtek azon agyalni, hogy miért van szüksége egy űrhajósnak az űrállomáson arra, hogy mögéje vetítsék az állomás belsejét!

A technikát olyan hollywoodi filmjeleneteknél használják, amikor kitalált 3D-s környezetet hoznak létre a szereplők számára…

A Földön készülő videókon, amelyeken a súlytalanságot akarják demonstrálni, bizony csak egyféleféle módon készíthetik. Egy szabadesésben zuhanó repülőgépen lévő stúdióban. Köztudott, hogy a súlytalanság szimulálására az ehhez szükséges hatalmas repülőgépekkel rendelkezik a NASA… A green screenre pedig azért van szükség, hogy az űrállomás belsejét virtuálisan a szereplők mögé helyezzék. Ez még mindig lényegesen olcsóbb, mint újból felépíteni a teljes állomás belső terét.

Ennek bizonyítására több olyan videó is kering az interneten, ahol jól látszódik, hogy az űrhajósok egyszerűen eltűnnek az odavetített díszletben… Sokan ezért már temetik a NASA-t…

Ebből következik, hogy az űrhajósok nem a nemzetközi űrállomáson vannak, hanem a Földön. Akkor viszont ki vagy mi van az űrállomáson? Létezik-e még egyáltalán az űrállomás, vagy világméretű átverés zajlik??? Vajon milyen sötét dolgokat titkol a NASA?

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

Fizikusok fény részecskéket küldtek a múltba, mely szerintük az időutazás lehetőségét bizonyítja + VIDEÓK

Edit

A szoftver, amelyre régóta várt az ipar

info

Sikeresen hazatért az űrállomás három űrhajósa

info