Hirmagazin.eu
Főoldal » Különös videó szivárgott ki a NASA irányítóközpontjából – VIDEÓ
Csillagászat, űrkutatás

Különös videó szivárgott ki a NASA irányítóközpontjából – VIDEÓ

2015-ben, ami­kor George Bush ko­rábbi ame­ri­kai elnök meg­lá­to­gatta az űr­hi­va­tal köz­pont­ját, az egyik ki­ve­tí­tőn olyas­mit fe­lej­tet­tek kint, ami igen­csak el­gon­dol­kod­tató.

A felvételen kerekesszéken tolják be a volt amerikai elnököt az űrközpont irányítótermébe. A háttérben láthatóak a mozifilmekből is ismerős hatalmas kivetítők. Ezeken ezúttal a nemzetközi űrállomáson szolgálatot teljesítő űrhajósok voltak láthatóak. Az egyiken pedig valami nagyon-nagyon különös dolog is látszódott…

Tim Peak brit űrhajóssal éppen bemutató videót készítettek az űrállomáson tapasztalható érdekes jelenségekről, mint például a súlytalanságban gömböt formázó kiömlött vízről… csakhogy az űrhajós mögött nem a jól megszokott, műszaki berendezésekkel zsúfolt állomásbelső volt látható, hanem egy négyzethálóval ellátott úgynevezett “green screen” (zöld képernyő, ami kék színű is lehet). Ezt leginkább olyan esetekben használják filmes körökben, amikor a felvételen szereplő személy mögé valamilyen hátteret szeretnének vetíteni.

A tévében is találkozhatunk ilyennel, például az időjárás- jelentésben vagy a híradóban, amikor hasonló háttér előtt ülnek, állnak a tévések, mögéjük pedig beszerkesztik a jól ismert időjárási képeket, grafikonokat vagy a híradó stúdiójának elképzelt hátterét.

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó közösségek egyből elkezdtek azon agyalni, hogy miért van szüksége egy űrhajósnak az űrállomáson arra, hogy mögéje vetítsék az állomás belsejét!

A technikát olyan hollywoodi filmjeleneteknél használják, amikor kitalált 3D-s környezetet hoznak létre a szereplők számára…

A Földön készülő videókon, amelyeken a súlytalanságot akarják demonstrálni, bizony csak egyféleféle módon készíthetik. Egy szabadesésben zuhanó repülőgépen lévő stúdióban. Köztudott, hogy a súlytalanság szimulálására az ehhez szükséges hatalmas repülőgépekkel rendelkezik a NASA… A green screenre pedig azért van szükség, hogy az űrállomás belsejét virtuálisan a szereplők mögé helyezzék. Ez még mindig lényegesen olcsóbb, mint újból felépíteni a teljes állomás belső terét.

Ennek bizonyítására több olyan videó is kering az interneten, ahol jól látszódik, hogy az űrhajósok egyszerűen eltűnnek az odavetített díszletben… Sokan ezért már temetik a NASA-t…

Ebből következik, hogy az űrhajósok nem a nemzetközi űrállomáson vannak, hanem a Földön. Akkor viszont ki vagy mi van az űrállomáson? Létezik-e még egyáltalán az űrállomás, vagy világméretű átverés zajlik??? Vajon milyen sötét dolgokat titkol a NASA?

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

Kilövéshez készülődik az űrállomás következő legénysége

Edit

Sarki fény Magyarországon

info

Hihetetlen lehetőség, mostantól bárki nyaralhat a világűrben

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------