Image default
Életmód hírek

Különleges nap a Parlamentben, űrhajós tette tiszteletét

Az első magyar űrhajóst hétfőn felköszöntötték a hetvenedik születésnapja alkalmából.

Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst, űrkutatót hetvenedik születésnapja alkalmából a kormányfő nevében köszöntötte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az Országházban hétfőn – írja az MTI.

Farkas Bertalan Gyulaházán született, 1949. augusztus 2-án. Ő az első magyar űrhajós, űrkutató, vadászpilóta. Az Interkozmosz program keretében nyílt lehetősége az űrbe jutni. A Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság Hőse, az Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, az MTA Interkozmosz Tanács kutatócsoportjának munkatársa, a Space for Earth Alapítvány alapító tagja.

Budapest, 2019. augusztus 5.
Farkas Bertalant, az elsõ magyar ûrhajóst, ûrkutatót (b) hetvenedik születésnapja alkalmából a kormányfõ nevében köszönti Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az Országházban 2019. augusztus 5-én.
MTI/Bruzák Noémi

Leghíresebb kísérleti programja az űrutazás során az Interferon volt, de a Dóza kísérletben részt vevő, a KFKI által gyártott Pille sugárdózismérő is rendkívül sok eredményt hozott a későbbi kutatások számára országunknak. Tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak, és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében.

Forrás: Ripost

MTI/Bruzák Noémi

Hasonló hírek

Erotikus fantáziák

Edit

Gyász: elhunyt a legendás magyar focista! Világbajnok fia jelentette be a szomorú hírt.. Isten nyugosztalja! Hirmagazin.eu

Géza

Olcsó és környezetbarát házak jönnek!

Géza