Image default
Életmód hírek

Különleges nap a Parlamentben, űrhajós tette tiszteletét

Az első magyar űrhajóst hétfőn felköszöntötték a hetvenedik születésnapja alkalmából.

Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst, űrkutatót hetvenedik születésnapja alkalmából a kormányfő nevében köszöntötte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az Országházban hétfőn – írja az MTI.

Farkas Bertalan Gyulaházán született, 1949. augusztus 2-án. Ő az első magyar űrhajós, űrkutató, vadászpilóta. Az Interkozmosz program keretében nyílt lehetősége az űrbe jutni. A Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság Hőse, az Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, az MTA Interkozmosz Tanács kutatócsoportjának munkatársa, a Space for Earth Alapítvány alapító tagja.

Budapest, 2019. augusztus 5.
Farkas Bertalant, az elsõ magyar ûrhajóst, ûrkutatót (b) hetvenedik születésnapja alkalmából a kormányfõ nevében köszönti Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az Országházban 2019. augusztus 5-én.
MTI/Bruzák Noémi

Leghíresebb kísérleti programja az űrutazás során az Interferon volt, de a Dóza kísérletben részt vevő, a KFKI által gyártott Pille sugárdózismérő is rendkívül sok eredményt hozott a későbbi kutatások számára országunknak. Tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak, és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében.

Forrás: Ripost

MTI/Bruzák Noémi

Hasonló hírek

A gyerekvárás, a párkapcsolat talán legszebb része

Edit

Névnapok szeptember 20-án

info

Nem kell túlkomplikálni. Ha egy férfi látni akar, ő keres…

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------