Image default
Egészség - betegség

Különleges gyermekorvosi rendelő Óbudán – galéria

forrás: MTI

Egy óbudai gyermekorvosi rendelőben Dr. Varga Károly mellett Rex névre hallgató kutyája is „rendel”. A kutya oldja a gyerekek szorongását a sokszor számukra félelmetes vizsgálatok előtt, azonban van olyan is, akinek ez nem tetszik: valaki nemrég feljelentette a doktort a kutya miatt az ÁNTSZ-nél.

 Különleges gyermekorvosi rendelő Óbudán - galéria4

A vizsgálat már lezárult, az ÁNTSZ pedig megállapította, hogy a németjuhász nem jelent veszélyt a rendelőben tartózkodókra – igaz, háziállat hivatalosan nem tartózkodhat a rendelőben.

Rex ezt követően már megkapta a lelki segítő kutya bizonyítványt is, így most már hivatalosan is terápiás, segítő kutyának minősül.

„Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek! Most már fel merem tenni a képet, amint Rex a váróban fekszik. Lelki támogató, azaz mentális segítő kutyává avanzsált. Minden szükséges vizsgálaton átesett, így már hivatalosan is mosolyt csalhat kis pácienseim orcájára! Itt a váró faliújságán látható is a bizonyítványa” – írta Varga Károly Facebook-oldalán.

 hirmagazin_2016-02-12_12-08-16

A kutya laboratóriumi vizsgálatai negatívak lettek, így a kutya zoonozis kockázatot nem jelent.

A zoonózis egyébként azon fertőzésekre gyűjtőneve, melyek állatokról terjednek az emberre. Az ide tartozó betegségek és fertőzések listája igen hosszú, a Dengue-láztól kezdve a sárgaság és a veszettség is ide tartozik.

[espro-slider id=152491]
Varga Károly gyermekorvos terápiás minősítéssel rendelkező német juhász kutyája megnyugtatja a gyerekeket, leköti a figyelmüket az óbudai rendelőben.

Miért jó a terápia?

Az ember és kutya közötti interakció azért is szolgálhat terápiás alapként, mert az állatok jelenléte már önmagában is több kedvező hatást gyakorol az emberre, így például oldhatja a szorongást, javítja a hangulatot, biztosítja a komfortérzetet.

Az állatok a szakemberek szerint ezen kívül képesek a korai anya-gyerek kapcsolat sérüléseiből eredő önértékelési problémákat is helyrehozni: tekintetükkel is képesek megadni azt az élményt, ami anya és gyermeke között létrejöhet, ezzel pedig pótolják a felmerülő hiányosságokat.

 

Hasonló hírek

5 figyelmeztető előjel, hogy hamarosan gerincsérved lesz!

Mazsi

Lényegesen csökken a rák kockázata, ha ezt a 7 ételt minden nap fogyasztod!

Mazsi

A karácsonyi étkezésnél is ügyelni kell a mértékletességre

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------