Image default
Külföld

Különdíjat kaptak magyar informatikusok Európa egyik legnagyobb versenyén

A tavalyi siker után újra kiemelkedően szerepeltek magyar informatikusok egy külföldi versenyen, ahová idén is az Input Program támogatásával juthattak ki

– közölték a program szervezői az MTI-vel.

A szervezők 34 informatikus részvételét biztosították Európa egyik legnagyobb programozói megmérettetésén, a varsói HackYeah ötletversenyen. A csaknem 3 ezer indulónak többek között kommunikációs, környezetvédelmi és kiberbiztonsági kihívásokra kellett megoldásokat találnia.

A magyarok közül ketten a harmadik helyig jutottak, egy ötfős csapat pedig különdíjat kapott. Előbbiek azon dolgoztak, hogyan lehet kamerakép alapján egy szervomotor működését segíteni, a különdíjas ötlet pedig a természetes vizek állapotváltozásait követő adatbázis-építésre talált megoldást.

Az Input Program a honlapja szerint 5,5 milliárd forint uniós forrásból indult a magyar infokommunikációs startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságának, jövedelemtermelő képességének erősítésére, illetve az  exporttevékenység ösztönzésére. A kormány a program keretében segítséget nyújt a termékfejlesztésben, ingyenes képzést és mentorálást biztosít, támogatja a kijutást a nemzetközi piacokra.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Lezuhant egy svéd teherszállító repülőgép

info

Újabb tragédia az Égei-tengeren: legalább 27 menekült fulladt meg a török partoknál

info

Nehéz idők jönnek, ha ez megvalósul: több ezer milliárd forinttal kevesebb pénzt kaphatunk az EU-tól

Mazsi