Hirmagazin.eu
Főoldal » Külföldön tanulok tovább!
Életmód hírek

Külföldön tanulok tovább!

 Tanulmányi út a határon túl.

Ahhoz, hogy megtanulj egy nyelvet, a legjobb út, ha anyanyelvi beszélőkkel kerülsz kapcsolatba. S hol tehetnéd ezt meg, mint az adott nyelv országában? Nagy-Britannia, Spanyolország, Kína… Az IEC a te utad!

hirmagazin_2015-09-17_065648

E három betű a következőt takarja: International Education Centre, azaz egy olyan vállalat, mely segít neked külföldi egyetemekre jutni. Tizenkilenc ország több, mint száz intézményével állnak kapcsolatban, úgy, mint a kanadai Capilano University, az indonéz Udayana University vagy a ausztrál International College of Management. A legnépszerűbb úti cél Anglia. Persze nem biztos, hogy abba az országba mehetsz, ami a szíved vágya. Fontos az is, milyen képzésre jársz jelenleg Magyarországon, s van-e nyelvvizsgád.

Elhatározás kérdése

Ha egyelőre nincs konkrét terved, csak azt tudod, külföldre vágysz, bátran keresd fel az IEC csapatát, segítenek megtalálni a neked megfelelő egyetemet. A legtöbbnek érettségi bizonyítvány és nyelvvizsga a feltétele. (Ez utóbbit egyébként nem is mindenhol kérik, köztük Spanyolország és Ázsia egyes intézményei.) Amennyiben úgy érzed, honvágy kerítene hatalmába, ha például a tengeren túlra költöznél, akkor érdemes áttanulmányoznod a külföldi iskolák  nyári tanfolyamait, nyelvi előkészítőit és oklevelet adó rövidebb képzéseit.

Az IEC maga intézi majd jelentkezésedet, ha a munkatársaival való  személyes beszélgetést követően sikerült kiválasztanod a legszimpatikusabb egyetemet. Élni kell a lehetőséggel, hiszen ahogy ők mondják, a külföldi tanulás csak elhatározás kérdése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az IEC-et felkereső diákok 98%-át vették fel a kiválasztott egyetemre.

A pénz nem válik vízzé

Adódik a kérdés, mégis miből álljad a külföldi képzést. Sajnos mindennek ára van, azonban két nyári fesztivál helyett érdemesebb erre gyűjtögetned spórolt pénzed. Egészbiztos megtérül: élményekkel, tudással gazdagodva térsz majd haza, és az is lehet, hogy érmékkel teli tárcával. Ugyanis például Kanadában a tanulmányi vízum részmunkaidős állás vállalására is feljogosít. Svájcban pedig több képzéshez tartozó gyakorlaton díjazzák a munkát.

Gyerekként távozott, felnőttként tért haza

A külföldön való hosszabb-rövidebb tanulásnak sok előnye van: megismerhetsz más országokat, fejlesztheted nyelvtudásodat, karriert építhetsz ki, és nem utolsó sorban önállósodhatsz. Erre hívja fel a figyelmet az IEC egyik ügyfele, Ryka Rose: “Csak olyanok jelentkezzenek akik bírják a magányt, és a távollétet a családtól illetve barátoktól, mivel külföldön egyedül élni nem könnyű. Ha biztosnak érzik, hogy el szeretnének menni, akkor minél előbb jelentkezzenek az egyetemekre, mert határidőhöz van kötve. A legjobb, ha 1-1,5 évvel korábban elkezdik az egész procedúrát, mivel nemcsak bizonyítvány kell, hanem nyelvvizsgák + a vízum, a papírok elküldése, elintézése, stb. A legtöbb iskolában SAT-vizsgát is kérnek, amire szintén jó, ha minél előbb felkészülnek.” Persze az International Education Centre-re minden téren számíthatsz majd, ahogy egy másik diák, Róbert is alátámasztja: “Az IEC igazából mindent megcsináltat, nekem csak a szükséges dokumentumokat és iratokat kellett bevinnem rendszeresen.
Óriási segítség volt ez számomra! Úgyhogy még egyszer nagy köszönet nekik!”

Forrás: kozepsuli;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Halálos beteg 2 éves kislányt fagyasztottak le!

info

Mérgező magyar kolbász került a boltokba, ne edd meg, ha vettél ilyet

Mazsi

Elvált pasival randizol? Ezeket a kérdéseket mindenképp tedd fel neki!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------