Image default
Külföld

Külföldi terroristák fenyegetik az Egyesült Államokat

Több száz, terrortámadásra készülő embert ítéltek el az utóbbi években az amerikai bíróságok – és köztük alig akad amerikai.

Az Igazságügy- és Belügyminisztérium kedden adta ki jelentését, amely alapján 2011 szeptember 11. és 2016. december 31. között 549 ember került börtönbe azért, mert amerikai területen akart végrehajtani valamilyen terrortámadást, illetve az előkészítésében nyújtott segítséget. Az elítélteknek azonban csak a negyede volt született amerikai állampolgár: 254-en külföldiek, 148-an pedig külföldön születtek, csak később kaptak amerikai állampolgárságot.

Emellett az is kiderült, hogy 2017-ben 2554 olyan személy próbált bejutni amerikai területre, akik rajta vannak a terrorlistán.

A jelentés nyilvánosságra hozatala után Donald Trump bejelentette, hogy még tovább fogja szigorítani az országba való beutazás feltételeit, valamint a bevándorlási szabályokat is tovább reformálják annak érdekében, hogy megvédhessék az amerikaiakat a kívülről érkező, de belsővé váló fenyegetéssel szemben.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Nicholas Kamm – AFP
Fotó: AFP

Hasonló hírek

Felelőtlenségből tragédia: a Boeing, már a balesetek előtt egy évvel tudott a 737 MAX típusú gépek hibájáról

Géza

Ezért találkozik Donald Trump Orbán Viktorral májusban a politológus szerint

Géza

Ausztria: 203 meggyilkolt nő közül 126-ot migráns ölt meg 2017-ben

Mazsi