Image default
Egészség - betegség

Külföldi piacra tör a bükki füvesember

Itt az idő, hogy Gyuri bácsi teái meghódítsák a külföldi piacokat. A bükki füvesember a Borssal osztotta meg legújabb terveit.

Több európai or­szágból is kapott felkérést, köztük Németországból, hogy forgalmazza náluk híres teáit Gyuri bácsi.

A bükki füvesember a Miskolc­hoz közeli, vadregényes környezetben fekvő, a dombtetőn ékszerdobozként tündöklő Bükkszentkereszten nagy munkálatokba kezdett lányával. Új üzem épül itt ugyanis, hogy a megnövekedett igényeket a jövőben is ki tudják elégíteni.

– Amíg élek, segíteni szeretnék az embereken, hogy megtudják őrizni az egészségüket a gyógyteák segítségével, amik erre valók. Ezenkívül nemrégiben szert tettem Kisgyőrben egy nagy darab földre, ami nagyon elhanyagolt volt. Azt szeretném visszaszelídíteni, hogy újra művelhető legyen – mondta a Borsnak a 91 éves Gyuri bácsi a jövőbeni terveit illetően. Gyógynövényeket szeretne termelni.

Szabó Gyuri bácsi, az ország füvesembere 91 évesen is tele van tervekkel © Vaskó Tamás

– Eddig a húsz hektárból ötöt sikerült, szeretném a maradékot is befejezni. És szeretném még az egészségemet megtartani – fűzte hozzá szerényen. Amikor arról kérdeztük, mire a legbüszkébb, egyértelműen rávágta: a magyarságára.

– Hogy a magyarok ősi tu­dását, a né­pi gyógyítás örökségét örökölhettem. Már nem vagyunk so­kan, akik űzik ezt a hivatást, régen a táltosok, a sámánok sok ezer éven keresztül tapasztalati úton tanultak, és átadták a tudást a segítőiknek, a javasasszonyoknak és a füvesembereknek.

Gyuri bácsival a 13. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon ülhettünk le, a rendezvény a test és a lélek egészségének jegyében zajlott.

A rendezvényen nem csak érdekes és hasznos előadásokból tanulhattak az érdeklődők, de különféle szűrővizsgálatokon is részt vehettek. Mindemellett gyógynövénytotón lehetett ízletes György teákat nyerni, amin a Bors munkatársa is szerencsét próbált, bár másoknak nagyobb sikere volt: húsz izgalmas és különleges növényt kellett felismerni. Az egyéni tanácsadó sátra előtt nagyon hosszú sor kígyózott, mert itt bárki elmondhatta egészségügyi problémáit, és cserébe személyre szóló tanácsokat kapott.

– A Bors minden kedves olvasójának jó egészséget kívánok!

És azt javaslom nekik, hogy az egészségükre úgy vigyázzanak, mint a szemük fényére! Használják a segítőket, a gyógynövényeket! – üzente Gyuri bácsi.

bors

Hasonló hírek

Ezen a néhány percen múlhat az élete

Edit

Így tarthatjuk kordában koleszterin szintünket, anélkül, hogy gyógyszert szednénk!

Mazsi

Csecsemőket megtámadó baktériumfertőzés keltett riadalmat Romániában

info