Hirmagazin.eu
Főoldal » Kulcs a boldog élethez: a „sérthetetlenség” művészete
Ezotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyítások

Kulcs a boldog élethez: a „sérthetetlenség” művészete

Létezik egy féltve őrzött titok a boldogsághoz amit a nagy gondolkodók már évszázadok óta tudnak. Ritkán beszélnek róla de folyton alkalmazzák, és alapvető szerepet játszik a jó mentális egészség fenntartásában. A titok nem más mint a nem megsértődés művészete.

Kulcs a boldog élethez: a „sérthetetlenség” művészete

Annak érdekében hogy ennek a művészetnek valódi mesterévé váljunk, fel kell ismernünk, hogy minden kijelentés akció és reakció az összege az egyén eddig egész életében megélt élményeinek. Tehát a világon élő emberek többsége azt mondja vagy teszi amit tesz amit a saját belső félelmei, konklúziói, védekezési mechanizmusai, és a túlélésért vívott harcai diktálnak. Általában még akkor is ha közvetlenül nekünk szólnak, nincs hozzánk közük, sokkal inkább ahhoz van köze, hogy a személynek milyen tapasztalatai voltak az első pár ehhez hasonló szituációban.

Igen, ez pszichodinamika, de nézzünk szembe vele, a pszichodinamika miatt forog a világ úgy ahogy. Egy személy aki sikeres életet akar élni spirituális emberként kénytelen megtanulni azt, hogy a pszichológia legalább olyan spirituális mint az imádság. Sőt a pszichológia szó szerinti jelentése a lélek tudománya. Most hogy ezt kimondtuk tehát, semmi sem személyes.

Még a szerelmünkkel, a szüleinkkel, a gyerekeinkkel és barátainkkal kapcsolatban sem. Mindannyian egymás élettapasztalatainak projekcióiban úszunk, és szűrőin keresztül tetszünk. Gyakran csak az élet sakkjátszmájában útonálló bábuk szerepét hordjuk, amire mindenkinek megvan a maga beépített reakciója. Ez nem dehumanizálja az életet, vagy szünteti meg az intimitást a kapcsolatainkban, csupán megérteti velünk, hogy akármikor sértegetnek, egy félreértés közepén vagyunk.

Valójában sokkal több intimitást és kevesebb szenvedést hoz az életünkbe ez a filozófia ha alkalmazásra kerül. Amikor tudjuk, hogy éppen a megfelelő helyen a megfelelő pszichodinamikai pillanatban vagyunk ahhoz, hogy valaki mondjon vagy tegyen valamit, nem kell személyesen venni az életet. Ha nem mi volnánk ott és akkor, akkor valószínűleg más lenne az áldozat. Ez megengedi azt, hogy az emberi reakciókat távolabbinak érezzük. Milyen gyakran reagálunk sértően egy-egy kijelentésre vagy tettre, ahelyett hogy észrevennénk, hogy Ő az aki sértett – Ő az aki szenved. Még akkor is, ha talán nem látszik ez meg a felszínen.

Minden harag, minden gúny, minden durvaság, minden kritika a szenvedésen keresztül nyilvánul meg. Ha nem adunk ennek táptalajt, akkor a világon valami megváltozik. Ehhez nem kell mondani semmit sem, sőt a legtöbb esetben jobb is ha nem mondunk semmit. Az emberek akik belül szenvednek, de kiegyensúlyozottak kívül, általában nem értékelik azt, ha rámutatsz a belső szenvedésükre. Nem kell hogy például a szeretteink terapeutái legyünk.

Csak meg kell érteni a szituációt és tovább lépni. A legkevesebb az, hogy mi kevesebbet szenvedünk, és a legtöbb az hogy a világot egy jobb hellyé változtattuk. Ez nem azt jelenti, hogy engedjük magunkat megsérteni, kihasználni, semminek nézni. A valódi együttérzés önmagunkon sem enged sérelmet ejteni. De ha tudjuk hogy semmi sem személyes, varázslatos dolog történik. Amikor tudatosak vagyunk, a sértés csak akkor következhet be ha elhisszük azt amit a másik állít. Amikor tudjuk hogy semmi sem személyes, akkor nem végezzük úgy hogy sértettséget érzünk.

Annyit mondhatunk „Köszönöm hogy ezt megosztottad velem.” és tovább léphetünk. Nem akadunk fenn azon amit a másik csinál vagy mondd, mert tudjuk, hogy nem rólunk szól. Mikor felismerjük, hogy a belső értékeink függetlenek mindattól amit mások mondanak, tesznek vagy gondolnak, onnantól világot nem szükséges olyan komolyan venni. És ha kell, csak elsétálhatunk anélkül hogy újabb szenvedést teremtenénk, és megpróbálni mesterségesen meggyőzni a másikat arról, hogy mi jó és értékes emberek vagyunk.

A világunk nagy kihívása az, hogy miként éljünk elégedett életet függetlenül attól hogy mit gondolnak, mondanak, vagy tesznek vagy hisznek mások. A „sérthetetlenség” művészete nehezen tanulható, és talán egy életbe is beletelik, de valóban a boldog és elégedett élet kulcsa.

www.spiritscienceandmetaphysics.com nyomán fordította SzabadonÉbredők

Hasonló hírek

Félelmetes jóslatok a pannon Nostradamustól. Ezt üzeni a teknyőkaparó

Mazsi

Fejtsd meg az álmaid!

Edit

Ha szeretnél gazdag és boldog lenni, csak ezt a 2 varázsszót kell kiejtened!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------