Hirmagazin.eu
Főoldal » Kudarcot vallott az integráció – véli a migrációkutató
Belföldi hírek

Kudarcot vallott az integráció – véli a migrációkutató

forrás: M1 Ma reggel

Speidl Bianka szerint az egész térségre jellemző az integráció kudarca, az európai kormányzatok a kulturális integrációra egyáltalán nem helyeztek hangsúlyt, illetve nem fordítottak kellő energiát.

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet munkatársa az Európát sújtó terrorizmus kapcsán kifejtette, alapvetően kétkomponensű hálózatról van szó, amely a bevándorlók Európában élő másod-, harmadgenerációs leszármazottaiból és a Közel-Keletről érkező személyekből áll. Folyamatos cirkuláció zajlik köztük, az itt élők egy részét a Közel-Keleten kiképezik, az ottaniak egy része Európába jön toborozni, a technikai szervezést lebonyolítani, és arra is nem kevés példa volt az elmúlt évtizedekben, hogy rekreációs céllal is a kontinensre utaznak. Ennek a módszernek a kidolgozása annak az Abu Muszab az-Zarkávinak a nevéhez fűződik, aki az Iszlám Állam szellemi atyja volt – tette hozzá.

Ironikus és szimbolikus

Speidl Bianka szerint egyszerre ironikus és szimbolikus, hogy Brüsszelben, az Európai Unió szimbolikus fővárosában van az a negyed – a nagy arányban bevándorlók által lakott Molenbeek –, amelyet a terrorizmus melegágyának tartanak. A szakértő szerint az egész térségre jellemző az integráció kudarca, az európai kormányzatok a kulturális integrációra egyáltalán nem helyeztek hangsúlyt, illetve nem fordítottak kellő energiát. A kontinensre annak idején vendégmunkásként érkező bevándorló tömegeket a politikai vezetők munkaerőforrásként kezelték, nem érdekelte őket, hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal viszonyulnak az őket befogadó és egyben marginalizáló társadalmakhoz.

Új német kijelentésre vár a szakértő

Speidl Bianka szerint nagyon fontos, hogy a hatóságok a migránsokat és a menedékkérőket ne vegyék egy kalap alá, ne tekintsék őket vendégmunkásnak, a két kategória mostani összemosása minden ellenőrzést lehetetlenné tesz. Német részről már nagyon várat magára egy olyan kijelentés, amely a beérkező emberek szigorú ellenőrzését támogatná, és nyomást gyakorolna Görögországra, hogy a határait kellőképpen tartsa kontroll alatt.

Hasonló hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk a munkahelyteremtésről és az ellenzékről is beszélt az Országgyűlésben

Géza

Híd az országok között

Géza

Áprilistól már csak felújított metrókocsikkal utazhatunk

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!