Image default
Külföld

Közutálat tárgya lett egy német polgármester

Közutálat tárgya lett egy német polgármester, aki egy városházi találkozón kifejtette: az iskolás lányoknak iskolába menet el kell kerülniük a menekültközpontokat,, erinte ezzel meg lehet akadályozni a szexuális zaklatásokat.

Közutálat tárgya lett egy német polgármeste
Jens Müller

A Merkel-párti kereszténydemokrata Jens Müller beszéde hatalmas port kavart Bad Schlema városában, ahol városházi gyűlést tartottak egy menekültközpont mellett molesztált lány ügyében.

Egy másik iskolás lány nagyapja azt is felvetette, mi lesz majd nyáron, amikor a lányok lengébb öltözetben fognak sétálni? A polgármester igyekezett megnyugtatni a férfit, és egy “nagyon egyszerű megoldást” ajánlott neki: nem kell provokálni a migránsokat, nem kell a menekültközpont környékén sétálni.

A lakók megdöbbentek a válaszon, egyikük Müller lemondását követelte.

“Nem sétálhatunk a saját városunkban? Menjen innen, ki választotta meg? Van képed ilyet mondani nekünk” – dühöngött a férfi.

Mások cinikusan megjegyezték, hogy persze, majd mindenki egy méteres távolságot tart a többi embertől.

A polgármester megpróbálta megnyugtatni az egybegyűlteket, kiemelte, hogy igazából nem muszáj pont arra menniük a lányoknak, vannak alternatív útvonalak is az iskola fele, de ezzel csak tovább hergelte a lakosokat. Az emberek szitkozódni kezdtek, majd közölték: “nagyon” nem érdekli őket, milyen más útvonalak léteznek.

Egy sokat tapasztalt politikus itt hagyta volna abba a vitatkozást, de a polgármester helyette emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a németek is követnek el szexuális bűntetteket.

Ekkor felcserélődtek a szerepek, és az egyik lakos tájékoztatta, hogy a német állampolgárokat börtönbe zárják súlyos bűncselekmények elkövetéséért. A polgármester ezután gyorsan továbblépett, és új kérdésekkel kezdett foglalkozni.

Bad Schlema Drezdától nem messze fekvő, 5500 lakosú város. Eddig 85 bevándorlót fogadtak be.

 

Hasonló hírek

Franciaországi légikatasztrófa – Spiegel: lelki betegségre utaló információkat tártak fel a másodpilótánál tartott házkutatáson

info

Kaliforniai mészárlás: Hűségesküt tett az ISIS-nek a terrorcselekmény egyik elkövetője!

Mazsi

Kényszerleszállást hajtott végre egy török repülőgép

info