Főoldal » Közös szolgálattal az európai határok védelméért (A cikk videót tartalmaz)
Belföldi hírek

Közös szolgálattal az európai határok védelméért (A cikk videót tartalmaz)

Idén hatodik alkalommal vesznek részt Szerbiában és Macedóniában magyar rendőrök a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben. (2018. 05. 30., sze – 15:10, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes 2018. május 30-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A 30 fő Macedóniába és 15 fő Szerbiába kiutazó magyar rendőr járőrszolgálatot lát majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködik az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található fő- és alsóbbrendű utakon is.

Mindkét kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

Nyár végéig átadják az új mentős munkaruhákat (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Ötmilliárd forintot ér az ötös: szombaton eldől, megdől-e a rekord

info

Több mint ezer határsértőt tartóztattak fel Csongrád megye déli részén szombaton

info