Image default
Belföldi hírek

Közös szolgálattal az európai határok védelméért (A cikk videót tartalmaz)

Idén hatodik alkalommal vesznek részt Szerbiában és Macedóniában magyar rendőrök a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben. (2018. 05. 30., sze – 15:10, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes 2018. május 30-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A 30 fő Macedóniába és 15 fő Szerbiába kiutazó magyar rendőr járőrszolgálatot lát majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködik az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található fő- és alsóbbrendű utakon is.

Mindkét kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

Közös imára hív Böjte Csaba

Edit

Jelentős fejlesztések indulnak a Magyar Honvédségben

Géza

Szeviép-ügy: feljelentés egy leányvállalat ügyében

Edit