Image default
Gazdaság

Közel teljessé vált a zenélő út az M7-es és Kaposvár között – friss képekkel, videóval

A 67-es főút 20 kilométeren új nyomvonalat kapott, egy több mint 10 kilométeres részén pedig 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítést és négysávosítást végzett a Strabag és a Soltút.

Az M7-estől Kaposvárig két elkerülő kivételével már végig négy sávon lehet haladni.

Befejeződött a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának kivitelezése, amit a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. valósított meg. A projektről Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót szombaton délelőtt Kisbabapusztán.

Útszakaszok: piros (2007 előtti), zöld (2011 előtti), kék (új beruházás)

A beruházás célja Kaposvár bekötése volt a gyorsforgalmi hálózatba, ennek érdekében összességében egy 33,2 kilométer hosszúságú szakaszt fejlesztettek. A kétszer kétsávos, településeket elkerülő 67-es főút 20 kilométeren új nyomvonalon jött létre, míg a többi részén 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítés és négysávosítás történt.

 

 

A beruházás nem csak a jelentősége miatt került reflektorfénybe, hanem a zenélő aszfalt miatt is. Egy akusztikus burkolatjel révén Mernyeszentmiklós és Mernye között a Republic zenekar ismert slágere csendül fel a Budapest irányából Kaposvár felé a külső sávban, a 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladóknak.

A beruházásban 12 csomópont, átvezetés, illetve fel/lehajtási lehetőség került kialakításra. A kivitelezéshez kapcsolódóan Mernyeszentmiklós és Somogybabod települések között a lassújármű és kerékpáros forgalom számára burkolt szervizút épült, a főúttal párhuzamosan. Az útépítéssel elzárt, jellemzően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére stabilizált földutak épültek.

Így épülnek meg az elkerülők

Az eseményen felszólaló Kiss Boglárka NIF-szóvivő elmondta: a munka folytatódik a 67-es út további szakaszain:

  • A II. ütemben a Kaposfüred elkerülő bővítése történik 2X2 sávra, 3,3 km hosszon, itt az építési és környezetvédelmi engedélyek rendelkezésre állnak és a kiviteli terv is elkészült. Itt várhatóan 2020 II. részében kezdődik el az építkezés.
  • A III. ütemben a régi Látrány elkerülő bővítése következik 2X2 sávra, 9,9 km hosszon, melynek a környezetvédelmi- és az építési engedélyt már megszerezték. A kiviteli tervek jövő év elejére készülhetnek el, amunka pedig a tervek szerint 2020. utolsó negyedévében kezdődhet meg.
Szita Károly és Kiss Boglárka

 

Biztonságosabb lett az utazás a Balatontól Kaposvárig

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról beszélt: a város életében az idei évben több mérföldkő is volt, a 67-es főút leghosszabb, 32 km-es szakaszának elkészülte ezek közül pedig az egyik leginkább meghatározó. A pálya átadásával nem csak gyorsabban, hanem biztonságosabban lehet eljutni a megyeszékhelyről a Balatonhoz – fejtette ki.

magyarepitok, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szakképzett fogvatartottak újították fel a Váci Fegyházat

Géza

E-COMMERCE EXPO MEGHÍVÓ

Edit

Aki teheti, ezt feltétlenül olvassa el! Ez a ma és a jövő technikai trendje! Osztd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------