Hirmagazin.eu
Főoldal » Közel teljessé vált a zenélő út az M7-es és Kaposvár között – friss képekkel, videóval
Gazdaság

Közel teljessé vált a zenélő út az M7-es és Kaposvár között – friss képekkel, videóval

A 67-es főút 20 kilométeren új nyomvonalat kapott, egy több mint 10 kilométeres részén pedig 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítést és négysávosítást végzett a Strabag és a Soltút.

Az M7-estől Kaposvárig két elkerülő kivételével már végig négy sávon lehet haladni.

Befejeződött a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának kivitelezése, amit a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. valósított meg. A projektről Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót szombaton délelőtt Kisbabapusztán.

Útszakaszok: piros (2007 előtti), zöld (2011 előtti), kék (új beruházás)

A beruházás célja Kaposvár bekötése volt a gyorsforgalmi hálózatba, ennek érdekében összességében egy 33,2 kilométer hosszúságú szakaszt fejlesztettek. A kétszer kétsávos, településeket elkerülő 67-es főút 20 kilométeren új nyomvonalon jött létre, míg a többi részén 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítés és négysávosítás történt.

 

 

A beruházás nem csak a jelentősége miatt került reflektorfénybe, hanem a zenélő aszfalt miatt is. Egy akusztikus burkolatjel révén Mernyeszentmiklós és Mernye között a Republic zenekar ismert slágere csendül fel a Budapest irányából Kaposvár felé a külső sávban, a 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladóknak.

A beruházásban 12 csomópont, átvezetés, illetve fel/lehajtási lehetőség került kialakításra. A kivitelezéshez kapcsolódóan Mernyeszentmiklós és Somogybabod települések között a lassújármű és kerékpáros forgalom számára burkolt szervizút épült, a főúttal párhuzamosan. Az útépítéssel elzárt, jellemzően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére stabilizált földutak épültek.

Így épülnek meg az elkerülők

Az eseményen felszólaló Kiss Boglárka NIF-szóvivő elmondta: a munka folytatódik a 67-es út további szakaszain:

  • A II. ütemben a Kaposfüred elkerülő bővítése történik 2X2 sávra, 3,3 km hosszon, itt az építési és környezetvédelmi engedélyek rendelkezésre állnak és a kiviteli terv is elkészült. Itt várhatóan 2020 II. részében kezdődik el az építkezés.
  • A III. ütemben a régi Látrány elkerülő bővítése következik 2X2 sávra, 9,9 km hosszon, melynek a környezetvédelmi- és az építési engedélyt már megszerezték. A kiviteli tervek jövő év elejére készülhetnek el, amunka pedig a tervek szerint 2020. utolsó negyedévében kezdődhet meg.
Szita Károly és Kiss Boglárka

 

Biztonságosabb lett az utazás a Balatontól Kaposvárig

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról beszélt: a város életében az idei évben több mérföldkő is volt, a 67-es főút leghosszabb, 32 km-es szakaszának elkészülte ezek közül pedig az egyik leginkább meghatározó. A pálya átadásával nem csak gyorsabban, hanem biztonságosabban lehet eljutni a megyeszékhelyről a Balatonhoz – fejtette ki.

magyarepitok, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elképesztő: Budapesten már most készülődnek a Karácsonyi-vásárra (A cikket írta: Kovács Karolina)

Géza

A Magyar Telekom csatlakozik a Díjnethez

info

Változnak az uniós támogatások

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------