Hirmagazin.eu
Főoldal » Közel a háború vége: ez történt az Iszlám Állammal
Külföld

Közel a háború vége: ez történt az Iszlám Állammal

A terrorszervezet egyik legerősebb lábát sikerült kiütnie egy összehangolt nemzetközi akcióban a Europolnak: felszámolták a dzsihadisták online propagandagépezetét.

Az akciót Belgium vezette, de részt vettek benne a bolgár, kanadai, francia, holland, román, brit és amerikai hatóságok is. A művelet során sikerült megsemmisíteni az Amaq News-t, az al-Bayan rádiót, valamint a Halumu és Nashir hírügynökségeket.

A legnagyobb kárt az Amaq News okozta: az Iszlám Állam szócsöve kilenc nyelven terjesztette világszerte a radikálisok propagandáját. A terroristák rendszerint ezen az oldalon keresztül jelentették be, ha terrortámadást hajtottak végre, de kódolt levelezőrendszerének köszönhetően összekötötte a világ különböző tájain tartózkodó fanatikusokat, és oktatóanyagot is nyújtott a merényletekre készülőknek.

Dimitris Avramopoulos EU-s biztos szerint ezzel az Iszlám Állam újabb hatalmas pofont kapott: a területei mellett elvesztette egyik legfontosabb toborzóeszközét. A terrorszervezet ugyanis tökéletesen ki tudta használni az internet adta lehetőségeket, felemelkedésében nagy szerepet játszott, hogy ideológiájukat a legkülönbözőbb formákban terjesztette a világhálón a dzsihádista propagandagépezet.

Addig nem nyugszunk, míg nem sikerül teljesen eltüntetnünk a propagandájukat az internetről

– mondta Avramopoulos.

Az is jó hír, hogy az akciónak köszönhetően a hatóságok könnyebben beazonosíthatják az oldalak adminisztrátorait és támogatóit, így tömeges letartóztatásokra lehet számítani. Ha pedig a terroristák bosszút akarnának állni, kedvenc csatornájuk nélkül jóval nehezebb lesz megszervezni egy támadást.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Porosenko erődítmények építését sürgeti az elválasztó vonalon

info

Halálos késelés egy német menekültszálláson

Edit

Újabb robbanás volt Bangkokban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------