Hirmagazin.eu
Főoldal » Közel 2 ezer milliárd a független brókercégeknél
Belföldi hírek

Közel 2 ezer milliárd a független brókercégeknél

2015 03 11 072236
Forrás: MTI | 2015. 03. 11. 06:00:00

2014 végén bő 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő brókercégek Magyarországon, ez 17,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – írja a Világgazdaság az a Világgazdaság az MNB adataira hivatkozva.
A Buda-Cash, a Hungária Értékpapír és a Quaestor nélkül 22 szereplős piacon egy társaság, az Erste Befektetési Zrt. rendelkezik közvetlen banki háttérrel, a többi teljesen független szereplő. A piac meglehetősen koncentrált, az Erste leányvállaltán kívül három-négy nagyobb cég bír jelentős részesedéssel, köztük a Concorde és az Equilor a legnagyobb.

Az önálló brókercégek részesedése ugyanakkor viszonylagosan nagy számuk ellenére nem meghatározó a magyarországi értékpapír-piacon. Az MNB adatai szerint ugyanis januárban az idegen tulajdonban lévő értékpapírok állománya 25 400 milliárd forintot ért el, amely alapján az önálló brókercégek részesedése 7,47 százalék.

A befektetési vállalkozások szektora tavaly 5,658 milliárd forint adózott eredményt produkált, amely gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbival – írja az újság.

Hasonló hírek

Pótlóbuszok járnak az 1-es villamos egyes szakaszain

Géza

Durva: fegyverrel fenyegette meg saját családját egy idős férfi Komlón

Mazsi

Új vezetők érkezhetnek több fővárosi cég élére

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------