Főoldal » Kövér László: Magyarország nem az unió cselédszobája
Külföld

Kövér László: Magyarország nem az unió cselédszobája

forrás: MTI

Az Országgyűlés elnöke a szlovéniai RTV4 televízió Súlypont című műsorának adott interjút.

A házelnök azt mondta: Magyarország álláspontja a migránsok elosztását célzó kvótáról radikálisan elutasító, és jogi úton is megtámadta az erre vonatkozó döntést.

Nem vagyunk az unió cselédszobája, nem lehet bennünket fenyegetni, hogy ha nem vagyunk elég szolidárisak az illegális migránsok befogadásában, akkor megvonják, vagy szűkítik a strukturális forrásokat. Azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai – jelentette ki Kövér László.

Kövér László: Magyarország nem az unió cselédszobája
Ljubljana, 2016. február 18. A hivatalos látogatáson Szlovéniában tartózkodó Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j4) a szlovén nemzetgyűlés képviselői csoportjainak vezetőivel folytatott megbeszélésen Ljubljanában 2016. február 18-án. Veres László, Teleki László szocialista (j6) Vigh László fideszes (j3) országgyűlési képviselő Szilágyiné Bátorfi Edit ljubljanai magyar nagykövet (j5) és Kisné Köles Erika, az Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója. MTI Fotó: Varga György

A házelnök szerint Németország olyan súlyú egyoldalú lépésre ragadtatta magát a menekültek invitálásával, amely egész Európára kiható következményekkel járt.

Ezt elfelejtették megvitatni azokkal az országokkal, amelyeket a migránsok útvonala érintett – mondta a fideszes politikus, a lépést több mint barátságtalannak nevezve. Kifogásolta azt is, hogy Berlin szeretné döntése negatív következményeit szétosztani.

Hiányzik a terv erkölcsi, jogi alapja, értelmezhetetlen, végrehajthatatlan, és olyan veszéllyel fenyegeti Európát, amely a gazdasági és szociális krízis mellett kulturális öngyilkossággal is felér – jelentette ki Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke kétnapos Szlovéniai látogatásáról elmondta:Magyarország számára Szlovénia nemcsak tiszteletre méltó szomszéd, akivel kiváló kapcsolatokat ápol, hanem stratégiai partner is.

A gazdasági együttműködésben még vannak kiaknázatlan lehetőségek. Kulcskérdés az autópálya-összeköttetés és a határokon átnyúló gázvezeték kiépítése – közölte a politikus.

Kövér László méltatta a kisebbségek helyzetét Szlovéniában és Magyarországon, valamint fontosnak nevezte, hogy a fiatalok meg tudjanak maradni szülőföldjükön.

 

Hasonló hírek

Ősszel dönthetnek Kovács Béla mentelmi ügyében

Edit

Nyugdíj és családi kedvezmény a terroristáknak

info

Pokoli állapotok, mintha mindent lebombáztak volna – drónvideó a hurrikán után

Mazsi