Image default
Külföld

Kövekkel dobálták meg a határváros lakói a frissen érkezett migránsokat – VIDEÓ

Egyre több il­le­gá­lis be­ván­dorló éri el az ame­ri­kai ha­tárt, ennek azon­ban a mig­rán­so­kon kívül szinte senki sem örül. Leg­utóbb az egyik me­xi­kói ha­tár­vá­ros kö­ze­lé­ben do­bál­ták meg a mig­ráns­ka­ra­ván tag­jait, és azt kö­ve­tel­ték, hogy men­je­nek haza.

Október közepén indult útnak az a közép-amerikai emberekből álló migránskaraván, amelynek tagjai egyre nagyobb számban érik el az áhított célország, az Egyesült Államok határát. Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz a jobb életre vágyó, mindenre elszánt migránsok sorsa.

Donald Trump korábban már közölte, hogy inváziónak tekinti a történteket, és az amerikai katonák meg fogják akadályozni, hogy bárki is engedély nélkül beléphessen az országba.

Több olyan felvétel is bejárta a világsajtót, amin illegális bevándorlók ülnek a Mexikó és az Egyesült Államok között húzódó határkerítésen. A mexikói Tijuana nevű határváros lakóinak azonban már így is elfogyott a türelme. Kövekkel dobálták meg a napokban megérkezett migránsokat, majd azt ordították nekik, hogy nincsenek szívesen látva, ezért menjenek haza.

Egyelőre csupán a főként Hondurasból indult karaván pár száz tagja portyázik az amerikai határnál, de a következő napokban ez akár több ezresre is duzzadhat, ami elegendő bátorságot adhat nekik, hogy akár erőszakkal is megpróbáljanak betörni az USA-ba.

Forrás: Ripost

Fotó: Twitter

Hasonló hírek

Ramsey átka tovább sújt, Nancy Reagant gyászolja Amerika

Mazsi

Rejtélyes támadás: megkéseltek három fiatalt

Géza

Kínának érvényesítenie kellene a nyersolaj-szállítási embargót Észak-Koreával szemben

Géza