Hirmagazin.eu
Főoldal » Kötelező a bevásárlókocsi, családostól nem érdemes menni: így vásárolhat a hazai üzletláncok kinyitása után, főleg, hogy jön a hétvége
Életmód hírek

Kötelező a bevásárlókocsi, családostól nem érdemes menni: így vásárolhat a hazai üzletláncok kinyitása után, főleg, hogy jön a hétvége

Mint ismert, miután Magyarországon 2,5 millió embert beoltottak a koronavírus elleni vakcinákkal, így a kormány elrendelte a lépcsőzetes újranyitás első fokozatát. A leginkább érintett területek a kereskedelem és a szolgáltatás. Mostanra minden nagyobb áruházlánc közölte, miként lehet náluk vásárolni.

Az Aldi üzleteiben is figyelnek a távolságtartásra / Fotó: Blikk

Az Aldi üzleteiben is figyelnek a távolságtartásra / Fotó: Blikk

Az első napon nem voltak gondok, és valószínűleg nem is lesznek, de közeleg a hétvége, amikor – hazai szokás szerint – az emberek megszállják az üzleteket. Így megnéztük, melyik üzletlánc milyen tájékoztatókat adott ki a megváltozott helyzetről.

A hosszabb nyitvatartás és a 10 négyzetméterenkénti egy vásárló (a gyerekeket leszámítva) a legfontosabb változás. Illetve a Tesco ennél is tovább ment, náluk a közösségi oldalukon található tájékoztatás szerint 15 négyzetméterenként tartózkodhat egy vásárló az üzletekben. Az Auchan szerint nem lesznek gondok a négyzetméter-alapú korlátozás miatt sem.

Lényeges, hogy a bevásárlókocsi használata kötelező, erre több áruháznál külön felhívják a figyelmet. Persze, a kosár, kocsi eddig is kötelező volt, de most különös jelentősége van ennek: ha valaki családostól megy vásárolni, kénytelen mindenki bevásárlókocsit ragadni, szóval érdemesebb családonként egy embert küldeni a boltba.

Ki és hogyan nyitott?

Az Aldi minden üzleténél kiírja, hány ember tartózkodhat az adott üzletben – mivel áruházaik eltérő méretűek. Ők is külön felhívják a figyelmet, hogy a bevásárlókocsi használata kötelező, egy kocsival egy ember mehet be vásárolni. Az áruházak a 10 négyzetméterenként egy emberes limitet tartják. Ebbe nem számít bele a 14 év alatti gyermek, a 65 év feletti, illetve a fogyatékkal élő személy kísérője.

Így ellenőrzik a létszámot: csak annyi bevásárlókocsit és kosarat tesznek ki, amennyi ember egyszerre bemehet az adott üzletbe. A beengedést az üzlet dolgozói, illetve a vagyonőrök irányítják.

Van, aki még kevesebb embert enged be: a Tescónál 15 négyzetméterenként egy ember a limit. Az áruházlánc a Facebook-oldalán a meghosszabbított nyitvatartást emelte ki, illetve a megemelt, 15 négyzetméter/vásárlós határt. A bejáratoknál figyelik, hogy csak megfelelő számú vásárló térhessen be az üzletbe. Hangsúlyozzák az online rendelés lehetőségét is.

Az Auchan is elsősorban a hosszabb nyitvatartásról tájékoztatott tegnap, illetve a 10 négyzetméteres korlátról, mindenkit arra kérve, tartsák be a biztonsági intézkedéseket.

A Lidl a Facebookon röviden adott hírt a változásokról, weboldalukon az új dolgokon kívül felhívják a figyelmet arra, hogy mindenki használja a bejáratnál kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítőt, az előre nem csomagolt élelmiszert a kihelyezett csipesszel vagy egyszer használatos zacskóval helyezzék kosarukba a vásárlók.

A Sparnál kiemelték, hogy fertőtlenítik a kocsikat, kosarakat, de aki maga szeretné elvégezni a műveletet, azok számára fertőtlenítőállomásokat helyeztek ki. Akinek nincs maszkja, az kérhet az ügyeletes üzletvezetőtől, a biztonsági őrtől, az Interspar üzletekben pedig az információs pultból. Az üzletlánc a weboldalára tett ki tájékoztatást a négyzetméterkorlátról és a hosszított nyitvatartásról.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Névnapok névnapok április 27-én.

info

Évente 65 kg élelmiszert dobunk a szemétbe, máshol meg gyermekek éheznek..

Géza

Ezeket a döntéseket bánjuk meg a legtöbbször az életünkben

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!