Hirmagazin.eu
Főoldal » Kósa: Zajos lesz a választási kampány
Belföldi hírek

Kósa: Zajos lesz a választási kampány

Zajos kampányra számít a választások előtt a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos a Magyar Hírlapban megjelent interjúban a civil törvény elleni bojkottról, valamint a plakáttörvényről is beszélt.

Biztos, hogy zajos lesz a kampány, a durvuló parlamenti hangnem mellett azért is, mert a kihívók nagyon magasra tették a lécet önmaguk számára, amit szinte biztosan levernek – mondta a Magyar Hírlapnak Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: az MSZP elnöke azt mondta, ha most nem nyernek, nincsen szükség erre a baloldalra Magyarországon, Vona Gábor vereség esetére pedig azt ígérte, hogy távozik a Jobbik éléről. Amikor az ellenfél a saját maga számára élet-halál kérdésévé teszi a választást, akkor ez szükségszerűen durva politikai vitákhoz vezet – tette hozzá.

A frakcióvezető szerint a Jobbik behozta a parlamentbe a “kocsmapolitizálást”, kiabálva, gyalázkodva, személyében fenyegetve másokat. Hozzáfűzte, hogy nincs egységes ellenzék, viszont van közöttük egy verseny, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a választásokon, és ebben szerintük az lesz a győztes, aki a legádázabb ellenfele a Fidesznek.

A lap arról is kérdezte a frakcióvezetőt, mi a véleménye arról, hogy egyes szervezetek bojkottálják a civil törvény végrehajtását. Kósa Lajos kifejtette: az összesen körülbelül hatvanezer civil szervezetből mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget, akciójuk nem tekinthető tömegesnek, inkább csak pár hangoskodóról van szó. Megjegyezte, hogy egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást.

A plakáttörvénnyel kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a módosításához nem volt szükség kétharmados többségre, mivel általános szabályról van szó, amely az összes költségvetési szervezetre vonatkozik, nem pedig pártokra vonatkozó speciális szabályról. Hozzáfűzte, hogy a szabályozás nem a plakáthelyek vásárlásáról szól önmagában, hanem egy korrupciós helyzet kezeléséről.

Az állandóan korrupcióról beszélő ellenzék azonban egységesen elutasította, hogy ezt a – pártok burkolt támogatását lehetővé tevő – kiskaput bezárják, nyilván azért, mert élni szeretnének a jövőben is ezzel a lehetőséggel – fejtette ki a Magyar Hírlapban Kósa Lajos.

forrás: MTI

Hasonló hírek

eGate: Automatikus határellenőrzés, biometrikus zsiliprendszerrel (A cikk videót tartalmaz)

Géza

A szavazatok kétharmadának feldolgozása után: Karácsony Gergely lesz Budapest új főpolgármestere

Géza

Bakondi további terrortámadásoktól tart

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------