Hirmagazin.eu
Főoldal » Körszínpadon zúzott a debreceni reptéren a Tankcsapda, a közönség autókban ülve tombolt – fotók, videó
Bulvár

Körszínpadon zúzott a debreceni reptéren a Tankcsapda, a közönség autókban ülve tombolt – fotók, videó

Május 29-én a debreceni repülőtéren koncertezett a Tankcsapda zenekar, amit autókban ülve nézhetett végig a közönség.

Lassan két és fél hónapja tart a rendezvénystop Magyarországon, amit a koronavírus-járvány miatt augusztus 15-ig rendelt el a kormány. Bár az elmúlt hetekben voltak enyhítések, olyan élőzenés fellépésekre, ahol a közönség a tánctéren mulat, egyelőre nincs lehetőség.

Az előadók így igen nehéz helyzetben vannak, nemcsak a bevételkiesés miatt, hanem azért is, mert a koncerteken átélt közösségi élmények és a személyes találkozások hiányában csak online tudják tartani a kapcsolatot a rajongóikkal.

A Tankcsapda tagjai a karantén kezdete óta folyamatosan azon dolgoznak, hogy az elmaradt bulikért valamivel kárpótolni tudják a közönségüket. A veszélyhelyzet kihirdetése után elsőként jelentették be, hogy online koncertet adnak, később egy tehetségkutatót is szerveztek, közben pedig két új dalt is írtak, melyek közül a „Szüless meg újra” című nótát másfél hete, a hozzá készített videoklipet pedig néhány napja mutatták be a rajongóiknak.

A zenekar addig ötletelt, míg időközben azt is kitalálta, hogy az érvényben lévő egészségügyi szabályozásokat betartva, hogyan lehetne mégis valahogy kimozdítani az embereket az otthonukból.

A zenészek másfél hete jelentették be, hogy a MOL-lal együttműködésben május 29-én Debrecenben, május 30-án pedig Székesfehérváron állnak színpadra egy bő egyórásra tervezett produkcióval, amit autókban ülve nézheti végig a közönség.

Külföldön már volt ilyen kezdeményezés, Magyarországon viszont a Tankcsapda az első, amely megvalósítja az autósmozi-jellegű élőzenés bulit.

Lukács László / Fotó: Derencsényi IstvánLukács László / Fotó: Derencsényi István

Pénteken startolt az “autós miniturné”, amelynek két állomása közül a debreceni fellépés nemcsak azért volt különleges, mert ott rendezték meg először az exkluzív koncertet, hanem mert a korábbi arénás bulik alkalmával igen nagy sikert arató körszínpados megoldás mellett döntött a zenekar, amire egyébként – ahogy azt a koncerten Lukács László is kiemelte – szabadtéri koncerten még nem valószínű, hogy hazánkban volt példa azelőtt. Az eseményt a repülőtéren rendezték, ahol több száz autónak tudtak helyet biztosítani. A koncertre egy, a MOL-lal közösen szervezett játék nyerteseiként tudtak bejutni a rajongók, akik a helyszínen kocsijukkal a színpad körül parkolva, mindvégig a járműben tartózkodva élvezhették a produkciót.

Fotó: Derencsényi IstvánFotó: Derencsényi István

A buli kezdete előtt egy órával már elkezdtek felsorakozni az autók a téren. Az érkezőket biztonsági őrök navigálták úgy, hogy a kocsik egymástól két méter távolságban helyezkedjenek el, a sorok között pedig még ennél is nagyobb távolságot tartottak. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a koncert alatt senki sem hagyhatja el a járművét, vészhelyzet esetén, illetve ha valakinek mosdóba kellene mennie, azt vészvillogóval kellett jelezni a biztonsági szolgálatnak. Úgy tűnik, a közönség ezt szépen meg is értette: mindenki nagyon fegyelmezetten viselkedett a koncerten.

Fotó: Derencsényi IstvánFotó: Derencsényi István

Este fél 9-kor kezdődött a buli. A zenekar tagjai kocsival érkeztek a helyszínre, és máris belecsaptak a zúzásba, amit a rajongók időnként közös dudálással, az autók lámpáinak villogtatásával, hangosan ujjongva és énekelve kísértek. Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz sem, hogy a letekert kocsiablakokba kiüljön a nép és úgy biztassa a továbbiakban a zenekart.

Lukács László, Fejes Tamás és Sidlovics Gábor / Fotó: Derencsényi IstvánLukács László, Fejes Tamás és Sidlovics Gábor / Fotó: Derencsényi István

Ahogy Lukácsék ígérték, jórészt az ismertebb slágereikre épült a produkció, és természetesen a friss dalukat is bemutatták élőben a közönségnek. A koncertélményt a tér néhány pontján elhelyezett, illetve Fejes Tamás dobfelszerelése fölé belógatott kivetítőkkel igyekeztek teljesebbé tenni azok számára, akik az autójukkal távolabb parkoltak, akik pedig nem tudtak személyesen ott lenni a bulin, az interneten keresztül követhették az eseményeket. A bő egyórás produkció valamivel este fél 10 után, ráadás nélkül fejeződött be. A zenekar tagjai autóba szálltak és elhagyták a helyszínt. Ezt követően a biztonsági őrök irányításával szép rendben a közönség is távozott.

Mutatjuk fotókon, milyen volt a hangulat a debreceni bulin, a légi felvételeket pedig ide kattintva tudja megtekinteni. A Tankcsapda május 30-án, szombaton Székesfehérváron lép fel több száz autó előtt.

Hasonló hírek

Vajna Tímea vallomása: „Néha azt érzem, a gonosz emberektől megfulladok”

Mazsi

5 sztárpár, aki óvakodik a paparazziktól

info

Döbbenet: a fia temetésén szedte fel fiatal férjét a nagymama! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------