Főoldal » Korszerűsítsd Instagram-fiókodat a 3 leghatékonyabb stratégiával!
Technika, kommunikáció

Korszerűsítsd Instagram-fiókodat a 3 leghatékonyabb stratégiával!

800 millió felhasználó van jelen Instagramon, mely adat önmagában elég lenne, hogy elgondolkodj vállalkozásod Instagram stratégiájának kidolgozásán. De ami ennél is fontosabb, hogy az utolsó 200 millió felhasználó az elmúlt egy évben csatlakozott.

Ez a példátlanul dinamikus növekedés új lehetőségeket nyit meg vállalkozásod, céged számára, mellyel élned kell, ha lépést szeretnél tartani konkurenseiddel.

Ebben a bejegyzésben 3 olyan lehetőséget mutatok meg, mellyel elkötelezett követőkre tehetsz szert Instagramon. A célközönségedet kell elérned és mindezt úgy, hogy nem élsz az úgynevezett “black hat” módszerekkel. Tehát nem használsz automata kommenteket, lájkokat, követéseket generáló Instagram botokat.

#1. Szellemes, minőségi hozzászólások

Ahogy említettem, nem érdemes robotokat használni, melyek bizonyos kritériumok szerint (pl. hashtag használat) egy előre megírt hozzászólást generálnak a felhasználók képei alatt.

Már képes az Instagram algoritmus kiszűrni ezeket a tevékenységeket, és szankcionálhatja a nem megengedett módszerek használatát.

Amit viszont tehetsz, hogy összegyűjtöd azt a 10-20 nagyobb követőbázissal rendelkező Instagram oldalt (beírod a telefonodba, leírod egy darab papírra), mely tökéletesen passzol céged, vállalkozásod profiljával. Amikor időd engedi, ezeken a profilokon a legutolsó bejegyzéshez írj egy egyedi, szellemes hozzászólást.

Amikor találkozik a többi felhasználó a bejegyzéssel, akkor a te hozzászólásodat fogják látni. Amennyiben tényleg szellemes és egyedi volt a hozzászólásod, akkor érdeklődni fognak irántad, megnézik az Insta profilodat. Ha látják, hogy az érdeklődésüknek megfelelő, szimpatikus tartalmakat hozol létre, követni fognak.

Szóval semmiképp se az legyen a hozzászólásod, hogy “szép kép :)” vagy “Csodálatos! <3”, mert ez egyáltalán nem mond el rólad semmit, nem kelti fel a többi felhasználó figyelmét. Használj emojikat is a kommentedhez, de csak érzéssel.

#2. Használd a Story funkciót

Az Instagram már a Snapchat-et is lenyomta a Story funkciójával. Ennek segítségével nagyobb elköteleződést tudsz kiváltani követőidből. Vicces, játékos lehetőségek, melyek folyamatosan bővülnek, interakcióra késztetik a felhasználókat.

Az Instagram Felfedezés oldalán biztos megfigyelted már, hogy nem csak képeket, videókat ajánl neked az algoritmus. A felső sávban neked ajánlott Instagram történetek jelennek meg. Ezeket az alapján dobja ki neked a platform, hogy kiket követsz, mely felhasználók, cégek, brand-ek tartalmát lájkolod. Az ezekhez hasonló profilok történeteit ajánlja neked megtekintésre.

Továbbá az alapján, hogy az általad követett felhasználók, cégek, brand-ek milyen tartalmakat követnek, lájkolnak. Természetesen a népszerűség is nagymértékben hozzájárul az ajánláshoz.

(A képernyőmentést egy munkatársamtól kértem, nem az én Instagram aktivitásom tükrözik az ajánlások.) :D

Kezdd el használni a Story funkciót, és gyárts rendkívül vonzó, szuper célzott tartalmat követőidnek. Minél jobbak a történeteid, minél inkább megszólítják közönségedet, annál nagyobb az esélye, hogy az Instagram hozzáadja sztoridat az Ajánlott történetek szekcióhoz a Felfedezés oldal tetején.

Ha ez sikerült, akkor rengeteg olyan felhasználó számára lesz elérhető az általad készített Story, akik potenciálisan a célközönségedet képezik.

#3. Hirdess versenyt

Egy Insta verseny lehet vicces, és aránylag könnyű kivitelezni. Ennek segítségével aránylag rövid idő alatt tudsz komolyabb követőbázist kiépíteni.

Keress partnert a játékhoz, egy másik brand-et, céget, egy influencer-t, akikkel közös a célcsoportotok. Így két közönségnek tudjátok hirdetni a versenyt, és ki tudjátok ‘cserélni’ egymás követőit. Ez egy win-win-win szituáció, mert jó neked, jó a partnerednek, és a felhasználóknak is.

Legyen 3-5 napos a játék, ajánljatok fel értékes jutalmat, a felhasználóknak pedig legyen az a feladata, hogy kövessék mindkét Insta profilt (a partnerét és a tiédet), plusz jelöljék meg 2-3 ismerősüket hozzászólásban, akiknek szintén érdekes lehet a giveaway.

Influencer: Olyan felhasználó, akit több ezer, tízezer, százezer felhasználó követ valamelyik (jelen esetben Instagramon) közösségi platformon. Fontos, hogy elkötelezett, valódi közönségről legyen szó. Ne összevásárolt követőkről.

Giveaway: Játék, verseny, amikor a felhasználók nyereményért játszanak bizonyos szabályok szerint.

A nulladik lépés

Érdemes figyelni rá, mielőtt bármelyik módszert is alkalmaznád a fent felsoroltak közül, hogy az Instagram profilod töltsd fel érdekes, izgalmas tartalommal. Hiába vágsz bele bármelyikbe a fenti 3 közül, ha céged Insta profiljára érkezve a felhasználók nem találnak mást, csak 2 képet, egyik a cég logója, másik egy ételfotó a helyi menzán készítve.

Legyen az Instagram folyamod 100%-ig a célközönséged érdeklődésének megfelelő tartalommal feltöltve, legalább 30-40 kép vagy videó, és ne felejtsd el részletesen, ízlésesen megkreálni az Insta profilod Bio részét.

Ha szeretnél bepillantást nyerni a Klikkmarketing életébe, akkor mindenképp kövess minket Instagramon is, ahol kicsit ‘lazább’ stílusú életképeket is találhatsz. :)

Ne feledd, ha csak elolvasod a bejegyzést, de nem kezded el alkalmazni az olvasottakat, akkor nem jutsz előrébb ezen a területen. Cselekedj, tedd meg az első lépést és következetesen alakítsd ki Instagram stratégiád.

A bejegyzés forrása: www.later.com

Hasonló hírek

Ennél szebb kamerával már nem lehet

info

Jogtalan letöltések: továbbra is jelentős probléma Európa-szerte

Géza

Így lehet ingyen wifid az egész országban!

Mazsi