Hirmagazin.eu
Gazdaság

Korszerűsítették az urológiai osztályt az évente egymillió ember ellátásáért felelős kórházban

Korszerűsítették az urológiai osztályt az évente egymillió ember ellátásáért felelős kórházban

A Dél-pesti Kórházban folyamatos a fejlesztés, jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés és a nyílászárók cseréje.

Rendszeresen beszámolunk a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban zajló fejlesztésekről, tavaly februárban a koraszülött osztály korszerűsítéséről adtunk hírt. Az MTI-n hétfőn megjelent információk szerint az Egészséges Budapest Programban (EBP) több mint 550 millió forintból újították fel a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház központi telephelyén az urológiai osztályt.

A felújított terület nagysága 750 négyzetméter.

Az emberi erőforrások minisztere az urológiai osztály hétfői átadásán ismertette: az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik.

Kásler Miklós elmondta, az 1980-ban alapított Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tradíciói jelentősek, elsősorban az urológia tekintetében, 2004-ben őt magát is itt kezelték.

Fotók: Balogh Zoltán/MTI

 

A legmodernebb technológiával szerelték fel az intézményt

Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója arról beszélt,

a megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárosoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit.

Emlékeztetett arra, hogy a kórházban folyamatos a fejlesztés, a korszerű technológiák bevezetése:

jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, az Országos Onkológiai Intézettel együtt pedig robotsebészeti technológiát vezetnek be.

 

Tenke Péter, az urológiai osztály osztályvezető főorvosa elmondta,

folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik.

Közölte, több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el.

magyarepitok

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az államkincstár erőteljes léptekben valósítja meg a “modern kincstár” koncepciót

info

Igencsak előkelő társaságba kerültünk

info

Magyar fejlesztéssel bolyonghatunk a jövő épületeiben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------