Hirmagazin.eu
Főoldal » Korózs elégedetlen a 13. havi nyugdíj visszavezetésével – videó
Gazdaság

Korózs elégedetlen a 13. havi nyugdíj visszavezetésével – videó

Az MSZP szerint a kormány nem nyújt hatékony segítséget a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíj fokozatos visszavezetésével.

Korózs Lajos, aki éppen a baloldali kamuvideóként elhíresült felvétellel került nemrég reflektorfénybe, úgy véli, hogy a nyugdíjasoknak egy össszegben kellene megkapniuk a pluszjuttatást. A Fidesz erre úgy reagált: a szocialisték jobb, ha csendben maradnak a nyugdíjasokkal kapcsolatban, hiszen ők vettek el tőlük egy havi nyugdíjat – közölte az M1 Híradója.

Gyurcsány Ferenc – miniszterelnökként – 2008-ban először csak korlátozta a 13. havi nyugdíjak kifizetését; utódja, Bajnai Gordon viszont néhány hónappal később már a juttatás teljes megvonásáról szónokolt a parlamentben.

A 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítéséről idén április elején beszélt először Orbán Viktor. A járandóság a kormány gazdaságélénkítő csomagjának része, amiről a miniszterelnök azt mondta:

2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egy heti juttatást kapnak majd, és ez történik 2022-ben, ’23-ban és ’24-ben is.

Korózs szerint nem hatékony a segítség

Korózs Lajos viszont azt állítja: a kormány nem nyújt hatékony segítséget a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíj fokozatos visszavezetésével. A baloldali kamuvideó főszereplőjeként is reflektrofénybe került MSZP-s politikus szerint ez nem segít az általa alul levőknek nevezett időseknek és aránytalanul sokat juttat azoknak, akiknek milliós nyugdíja van.

„Mi azt javasoljuk, hogy ha jövő év januárjában kerül ez bevezetésre, akkor mindenkinek, egy összegben, egy teljes havi nyugdíjat tessenek fizetni, melynek összege egységesen száznegyvenezer forint” – mondta.

Korózs Lajos úgy számol: ha négy év alatt vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat, akkor elképzelhető, hogy több mint 400 ezer ember ezt már nem fogja teljes összegben megkapni. „Évente mintegy százharmincezer ember hal meg Magyarországon és ebből körülbelül száztízezer ember olyan, aki nyugdíjasként halálozott el” – fogalmazott Korózs Lajos.

Hollik szerint a szocialisták jobb, ha csendben maradnak

A szocialisták jobb, ha a nyugdíjasokkal kapcsolatban csendben maradnak, hiszen ők vettek el tőlük egy havi nyugdíjat – emlékeztetett rá Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt pedig a baloldal álhírgyártásának nevezte, hogy ha az infláció jövőre magasabb lenne a tervezett mértéknél, akkor a kormány nem fizeti ki a különbözetet a nyugdíjasoknak.

„A nyugdíjasok amellett, hogy 2021-ben számíthatnak tehát a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésére, tehát egy heti nyugdíjat ebből már megkapnak, de mivel a jövő évi költségvetés közel öt százalékos növekedéssel számol, és a törvények szerint három és fél százalék felett nyugdíjprémiumot kell fizetni, ezért a nyugdíjasok arra is számíthatnak.

A Fidesz-KDNP támogatja őket; megőrizzük a nyugdíjak vásárlóértékét, vagy még annál is többet. A szocialistákra viszont a nyugdíjasok nem számíthatnak” – fejtette ki Hollik István.

Hollik István emlékeztetett rá:

a jövő évi költségvetés tervezetében szerepel a 13. havi nyugdíj 52 milliárd forintos fedezete.

Címlapkép illusztráció.

M1 / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Jó hír: akár ennyivel is nőhet a nyugdíj

Mazsi

A Balaton-parton támad a Tesco

Géza

Az osztrákok költötték a legtöbbet Magyarországon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!