Főoldal » Koronavírus -percről – percre! Olvasd a Hirmagazint, kövesd a halálos járvány eseményeit nálunk! Most nincs megállás, 0-24 órában csak a Ti szolgálatatokban!
Belföldi hírek

Koronavírus -percről – percre! Olvasd a Hirmagazint, kövesd a halálos járvány eseményeit nálunk! Most nincs megállás, 0-24 órában csak a Ti szolgálatatokban!

Koronavírus: lépett a budapesti repülőtér

Felkészültek arra, ha elrendelik a rendkívüli intézkedéseket, de addig is saját hatáskörben lépnek – közölte a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég kedden közölte, hogy

  • szerdától az utasforgalmi területeken vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szereket helyeznek ki, továbbá
  • fokozottan ügyel a gyakoribb fertőtlenítő takarításra.
  • Emellett a repülőtér nyilvános területein információs táblákat helyez ki, amellyel felhívja a figyelmet a legfontosabb megelőző higiéniai teendőkre.

A közleményt itt olvashatod el:

https://www.bud.hu/budapest_airport/media/hirek/aktualis_sajtokozlemenyek/koronavirus_a_budapest_airport_felkeszult_az_esetleges_rendkivuli_hatosagi_intezkedesre.html

A reptér jelentős készlettel rendelkezik minden szükséges védőfelszerelésből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, valamint elékszültek az elkülönítő helyiségek is), és részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelése esetén.

A rendkívüli intézkedésekről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) dönthet, a központtal közvetlen kapcsolatot tart fenn a Budapest Airport, csakúgy, ahogy a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével is, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudják vezetni a repülőtéren.

Az esetleges óvintézkedés életbe lépése esetén is biztosítani tudják a gördülékeny utasforgalmat – ígérte a Budapest Airport.

Nyitókép: Jászai Csaba
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Így reagáltak a pártok a migrációs válsághelyzet kihirdetésére

Edit

Rogán szerint első a határok megvédése

info

A Budapest alatti rejtett metróalagutak bizarr világa – sosem látott képekben egy szürreális valóság! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza