Hirmagazin.eu
Főoldal » Koronavírus: ezrek rohamozták meg a Balatont – Siófok polgármestere nyílt levélben üzent, hogy ne jöjjenek
Belföldi hírek

Koronavírus: ezrek rohamozták meg a Balatont – Siófok polgármestere nyílt levélben üzent, hogy ne jöjjenek

A koronavírus-járvány miatt megrohamozták balatoni nyaralóikat az ingatlantulajdonosok, ezért Siófok polgármestere nyílt levelet tett közzé, amelyben arra kéri a leköltözött embereket, maradjanak otthon.

Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön” – írta levelében dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, hozzátéve ezzel is csökkentik annak az esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, további gócpontokat hoznak létre. “Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét” – figyelmeztetett a polgármester.

A 444.hu ezzel kapcsolatban megtudta, a Siófokon tapasztaltak nem egyedi esetet mutatnak be. Több olvasójuk ugyanis azt jelezte, hogy a Balaton-parti városokban az elmúlt hétvége során olyan szintre növekedett a forgalom, akár a normál, tavaszi hétvégéken. A leköltözők viszont izoláció és elzárkózás helyett megtöltötték a helyi cukrászdákat, éttermeket és játszótereket.

A 2100 lakosú Csopak polgármestere, Ambrus Tibor is hasonlóról számolt be: az elmúlt napokban megduplázódott a lakosság száma, amivel mindaddig nem lenne probléma, amíg a leköltözők betartják a biztonsági előírásokat. Ambrus szerint azonban az eddigi tapasztalatok nem ezt mutatják.

A csopaki helyzetről bővebben a Veszprém TV számolt be:

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI

Hasonló hírek

Már Budapesten van a Nigériában elrabolt magyar túsz

Géza

Már több mint 350 ezer kérdőívet visszaküldtek

Géza

Kerítés épül a magyar-román határon is

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------