Hirmagazin.eu
Főoldal » Koronavírus: ebben az országban újra szükségállapotot hirdettek
Külföld

Koronavírus: ebben az országban újra szükségállapotot hirdettek

Bár vasárnap véget ért Észak-Macedóniában a koronavírus-járvány miatt 88 napja elrendelt szükségállapot, az államfő pedig közölte, nincs ok a meghosszabbítására, hétfő este mégis nyolcnapos szükségállapotot rendeltek el a nyugat-balkáni országban.

A köztársasági elnöki hivatal által kiadott közlemény szerint a szükségállapot június 22-ig tart, hogy ülésező parlament nélkül, a kormány által kiadott rendeletekkel lehessen előkészíteni a július 15-re tervezett előrehozott választást.

Észak-Macedóniában keddre 4057-ről 4157-re emelkedett az újonnan nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában öten haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, amivel 193-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Szerbiában egy nap alatt 12 310-ről 12 367-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Hétfőn egy halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel 255-re nőtt az elhunytak száma. Szerb járványügyi szakértők szerint a kétméteres távolság betartása a legjobb védekezés a koronavírus-fertőzés ellen, ezért a június 21-ei választások megtartásakor is a maszk viselése mellett arra kell leginkább figyelni, hogy az emberek között meglegyen a kellő távolság.

Koszovóban – ahol eddig 33-an haltak meg a betegségben – az utóbbi 24 órában 1486-ról 1615-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Mivel több mint száz fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, a hatóságok a maszk kötelező használatát javasolták mindenhol, és ismét azoknak a munkahelyeknek a bezárását követelték, ahol több dolgozónál is regisztrálták a koronavírus jelenlétét.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2995-ről 3031-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel 165-re nőtt a Covid-19 betegségben eddig elhunytak száma. Az ország főként bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a miniszterelnöke kijelentette, ha a koronavírus-járványnak lesz második hulláma az országban, nem fognak ismét korlátozó intézkedéseket bevezetni, az emberek ugyanis már megtanulták, hogyan kell felelősségteljesen viselkedniük. A többségében szerbek lakta országrész, a boszniai Szerb Köztársaság egészségügyi minisztere szerint pedig fel kell készülni a második hullámra, amely körülbelül októberben várható, mert akkor az influenzaszezon is megkezdődik, a két betegség együtt pedig leterhelheti az egészségügyi rendszert.

Montenegróban újabb fertőzöttet regisztráltak, így 326-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma abban az országban, amely korábban 42 napig egyetlen esetet sem regisztrált, és koronamentes övezetként hirdette magát. Montenegróban hetek óta nem volt halálos áldozata a vírusnak, a járvány ideje alatt kilencen haltak bele a betegségbe.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Több száz migránst mentettek ki a spanyolok

Géza

Üzentek Merkelnek a németek

Edit

Turisták százezrei figyelték Chilében az országon átvonuló teljes napfogyatkozást

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!