Hirmagazin.eu
Főoldal » Koronavírus: becslések szerint már a szomszédban a második hullám
Külföld

Koronavírus: becslések szerint már a szomszédban a második hullám

Úgy tűnik koránt sincs vége a koronavírus-járványnak!

Elérheti hamarosan a járvány második hulláma a nyugat-balkáni országokat./ Fotó: Getty Images

Elérheti hamarosan a járvány második hulláma a nyugat-balkáni országokat./ Fotó: Getty Images

A szomszédos Ausztria figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt

– jelentette be Ausztria külügyminisztere Alexander Schallenberg szerdán.

Schallenberg elmondta, hogy a legmagasabb hatos fokú riasztást adták ki, aminek értelmében az osztrák állampolgároknak sürgősen el kell hagyniuk a nyugat-balkáni térséget. A döntést a külügyminiszter azzal indokolta, hogy a nyugat-balkáni államokban egyre több koronavírus fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt időszakban, valamint ez által Ausztriában is sok fertőzés a nyugat-balkáni országokra vezethető vissza.

Valamint a Nyugat-Balkánról visszatérők miatt a fertőzésszám növekedett Horvátországban és Szlovéniában is. Továbbá Schallenberg elmondta, hogy mostanában nem fogják feloldani a korlátozásokat Nagy-Britannia, Svédország és Portugália felé sem.

Az osztrák egészségügyi miniszter Rudolf Anschobe beszámolt róla, hogy hogy az elmúlt 24 órában 107-en fertőződtek meg koronavírussal; jelentős részük Felső-Ausztriában (61 fő), illetve a fővárosban Bécsben (24 fő)

– írja a Ripost.

Az elmúlt egy napban 13 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, jelenleg 677 beteget tartanak nyilván, ami 0,6-os növekedés az előző naphoz képest. Valamint a tárcavezető elmondta, hogy Felső-Ausztria területén több gócpont is kialakult, ugyanakkor a tendencia nem országos szintű.

Egy ausztriai síterep lakóinak csak nem fele átesett a koronavíruson

A meggyógyult koronavírus fertőzöttek száma 19 314 fő. Az aktív fertőzöttek száma 6315-re nőtt a keddi 6269-hez képest. Jelenleg 222 fertőzött szorul intenzív osztályi ellátásra, valamint az elmúlt egy napban 12 585 teszt eredményét dolgozták fel.

 

Hasonló hírek

Merkel nevét skandáló migránsok ezrei érkeztek Európa határához (Videó)

info

Civil áldozatai vannak az orosz bombázásnak Szíriában (Videó)

info

Önkéntesként segített a migránsokon, hálából hátulról szúrták le!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!