Hirmagazin.eu
Főoldal » Koronavírus: amerikai hátraarchoz vezetett a lendületes nyitás
Külföld

Koronavírus: amerikai hátraarchoz vezetett a lendületes nyitás

Durván megugrott a koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Államokban, ahol több helyen bizakodóan fogadták a gazdaság újranyitását. Texas államban különösen súlyos a helyzet, egyes helyeken kórházi férőhelyhiány van kialakulóban.

Koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak egy tornateremben kialakított ideiglenes kórházban a brazíliai Santo Andréban 2020. június 9-én. Az Egyesült Államok után Brazíliában diagnosztizálták a legtöbb koronavírussal fertőzött személyt.kép: MTI/AP/Andre Penner

 

26 millió amerikai fertőzött; Robert Redfield, a befolyásos CDC hatóság, az amerikai Járványügyi és Megelőzési Központok főnöke azt mondta, hogy körülbelül ennyi honfitársa kaphatta el az új típusú koronavírust.

A becsült érték tízszerese a hivatalos fertőzési adatnak.

Masszívan elszámolták

Eszerint a 330 milliós amerikai lakosság 5-8 százaléka lehet fertőzött, ami 16,5 és 26,4 millió közötti amerikait jelent. A hatóságok közben – mint az Infostart is megírta – napi fertőzési rekordot jelentettek, és Texasban “tömeges fertőzés” miatt leállították a gazdaság újranyitását.

Redfield elmondta, hogy az ország minden tájáról begyűjtött minták arra utalnak, hogy sok honfitársa vagy teljesen tünetmentes, vagy csak minimális tünetei vannak.

“Körülbelül a járványesetek egytizedét vehettük észre. Most már az a becslésünk, hogy az általunk rögzített fertőzések tízszeresével kell számolnunk.”

Az amerikai nemzeti statisztika szerint közel 37 ezer új esetről tudnak hivatalosan, ami kis mértékben meghaladja a két hónappal ezelőtti rekordot.

Újra felpöröghetett a járvány, Texasban baj van

Szakértők szerint az adatok megugrására részben lehet csak magyarázat, hogy a fokozott teszteléssel több fertőzést derítenek fel. Szerintük ismét felpörgött a járvány a déli és nyugati szövetségi államokban.

Texas az egyik epicentrum; Houstonban

97 százalékos a kórházi intenzív osztályok kihasználtsága,

figyelmeztetések szerint néhány héten belül ágyhiány alakulhat ki. Szakértők azt mondják, hogy az állam nagyobb városaiban gyorsan nő a fertőzések száma. Épp ez volt az állam amely gyorsan elkezdte újranyitni gazdaságát, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba.

Greg Abbott kormányzó most kénytelen volt közölni: leállítják a nyitást.

“Hatalmas járványkitörés van, nem akarunk visszafelé elindulni és vállalkozásokat lezárni. Ez egy ideiglenes leállás, addig tart, amíg biztonságosan megcélozhatjuk a következő lépcsőt, hogy megnyissuk államunk gazdaságát.”

Kevesebb halott, több fiatalabb beteg

Texas mellett Arizona, Kalifornia, Mississippi, Nevada és Oklahoma államok is rekordemelkedést regisztráltak a fertőzések számában. Szakértők elmondták, hogy a halálozási mutatók javultak és hogy az új fertőzöttek között nagyobb számban vannak fiatalok.

Kaliforniában napi hétezer új esetet regisztráltak. “Nem folytathatjuk úgy, mint az elmúlt hetekben. Érthető módon sokunk nem bírja már a bezártságot. Van, aki olyan, mintha amnéziás lenne. Mások pedig feladták az elővigyázatosságot” – mondta. Kaliforniában az elmúlt két hétben 30 százalékkal ugrott meg a kórházba vitt betegek aránya.

Észak-Karolinában három héttel halasztják a nyitást és a közterületeken kötelező lett a maszk viselése. Floridában ezt a lépést a városvezetők rendelték el, annak ellenére, hogy maga a kormányzó ellenzi a kötelező maszkviselést.

 

Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Kapcsolódó hang

Kiugróan nőtt a fertőzések száma az USA-ban
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

A leghalálosabb fegyvert már rég megépítették

Mazsi

Kiakadtak az olaszok: Emmanuel, küldünk neked 9000 migránst

Mazsi

Soros György megtámadta Amerikát, állítja egy dokumentum összeállítás

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!