Hirmagazin.eu
Főoldal » Koronavírus: a férfiaknak jobban kell vigyázniuk
Életmód hírek

Koronavírus: a férfiaknak jobban kell vigyázniuk

A statisztikák azt mutatják, hogy nem csak a kor, a nem is befolyásolja a betegség kimenetelét, ha valaki megfertőződik az új típusú koronavírussal. Közben egyre több fiatal áldozata van a járványnak.

Olaszországi adatok azt mutatják, hogy a férfiak fiatalabb korban,súlyosabban betegszenek meg és nagyobb eséllyel halnak bele az új típusú koronavírus okozta kórba – ez derül ki az Epidemiology for Public Health nevű szaklap összesítéséből.

Hasonló tendenciáról számoltak be Kínából is: a férfiak 2,8 százaléka halt be a vírus-fertőzésbe, míg a nőknél ez az arány 1,7 százalék volt.

Ez azonban nem lepte meg a szakembereket:

hasonlót tapasztaltak más légzőszervi vírusfertőzéseknél is,

például a 2003-ban kitört SARS-nál, sőt az 1918-as spanyol nátha járvány idején is – írja az IFLScience.

Az okokat régóta kutatják, de a szakemberek inkább csak találgatnak a kérdésben.

Az egyik lehetséges megfejtés, hogy

a férfiak és a nők immunválasza eltérő.

Az sem kizárt, hogy a női nemi hormon, az ösztrogén ad nagyobb védettséget a nőknek. De az X-kromoszómában is számos immunitáshoz köthető gén található – a nőknek pedig két ilyen kromoszómájuk is van, míg a férfiknak egy.

A fiatalabbak sincsenek biztonságban

Közben egyre több olyan beszámoló érkezik, hogy egészen fiatal, más betegségben nem szenvedő emberek is belehalnak a fertőzésbe. Franciaországban egy 16, Angliában egy 21 éves lány lett a kór áldozata. A család szerint egyiküknek sem volt más baja, erősek és életvidámak voltak, míg az új típusú koronavírus meg nem fertőzte őket.

Franciaországban a 16 éves Julie a kór legfiatalabb áldozata. Testvére azt mondta a Le Parisiennek, hogy a lány a múlt héten éppen csak köhögött, csak hétfőn ment el a házorvoshoz, kedden pedig már válságos állapotban került kórházba és a hét végére meghalt.

Angliában pedig a 21 Chloe Middleton halt bele úgy a betegségbe, hogy előzőleg nem volt ismert betegsége – számolt be róla a Sky News.

A család mindkét esetben arra figyelmeztet: senki se higgye, hogy a fertőzés csak az idős, beteg embereket veszélyezteti.

 

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Milliós négyesek

Géza

Erre az öt számra vártatok egész héten?

Géza

63 éves rákos férfi életét mentette meg Horváth József rákkutató! Hatalmas elismerés érte!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------