Hirmagazin.eu
Főoldal » Környezetvédelem és zöld gondolkodás
Természetvédelem, élőlények védelme

Környezetvédelem és zöld gondolkodás

Napjainkban a környezetvédelem kérdése egyre több embert foglalkoztat, mivel napról napra többen jönnek rá, hogy a jelenlegi rendszer nem fenntartható. A Föld energiatartalékai nem végtelenek, előbb-utóbb ki fognak merülni, amit az emberek pazarló életmódja pedig csak meggyorsít. Világos, hogy szükség van egy olyan rendszer kialakítására, ami energiahatékonyabb, valamint a társadalom szemléletének megváltoztatása is szükségessé vált. A Zöldek Pártja törekszik arra, hogy a környezetvédelem fontos szerepet kaphasson és egy fenntarthatóbb rendszer jöhessen létre.

Környezetvédelem és zöld gondolkodás

A párt szerint a környezeti problémákat úgy lehet megoldani, hogy változtatunk azokon a szerkezeteken, rendszereken, amik alapján berendeztük életünk egyes területeit, hiszen sokszor ezek okozzák a károkat. Ilyen területek például a közlekedés, a lakhatás, az energiatermelés, a szállítás vagy a kereskedelem. Ezeket a környezeti problémákat új struktúrák kialakításával lehet a leghatékonyabban megoldani, miután a jelenlegi hibás struktúrákat elvetettük. Olyan módszerek kialakítására van szükség, amelyek sok egyéb módszerrel ellentétben nem szülnek újabb problémákat.

A Zöldek Pártja mindezek miatt a hagyományos környezetvédelmet is fenntartásokkal szemlélik, aminek az oka, hogy sokan üzletként értelmezik (gondoljunk például a megújuló energiaforrások népszerűsítésére – a hatás kedvező, azonban sokan a várható haszon miatt helyezik előtérbe). Úgy látják, az ilyen szemléletű környezetvédelemben nem oldják meg valóban a gondokat, csak kezelik, ami nem ugyanaz, ebben az esetben ugyanis valamilyen szinten mégiscsak fenntartjuk a létező problémákat.

Ahhoz, hogy változás történjen, szabályozásra van szükség, mely a fenntarthatóság szempontjainak alárendelve szabná meg az új kereteket. Így sokkal kedvezőbb feltételeket jöhetnének létre, melyek alapvetően megváltoztatnák a működést is, egy jobb irányba terelve azt, ami lehetővé teszi, hogy a környezetet valóban sikerüljön megóvni, kímélni, és véget vessünk a természeti kincsek eddig jellemző kizsákmányolásának.

Hasonló hírek

Talajlaboratóriumban dolgoznak a jövő erdőképén

info

Eltűnhetnek Európa kőrisfái

info

Virágba borult a hóvirágmező az Alcsúti Arborétumban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------