Image default
Belföldi hírek

Kormányszóvivő: mindenkinek színt kell vallania

forrás:

“A B terv ugyanaz, mint az A terv: meg kell akadályozni, hogy kötelező betelepítési kvóta legyen Európában” – mondta Kovács Zoltán.

A korábbi javaslatait úgy fogja “csokorba szedni” a kormányzat, hogy segítse a szlovák soros uniós elnökség munkáját – közölte a kötelező betelepítési kvóta alternatívájaként szolgáló elképzelésre vonatkozó kérdésre Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Az elmúlt másfél év következetességével “szépen lajstromba tudjuk szedni a magyar javaslatokat”, ez tavaly szeptember óta többször megtörtént, “elsősorban a külső határok megvédésével kapcsolatos teendőkről és ahhoz kapcsolódó költségekről, részletekről lesz szó” – mondta.

Kormányszóvivő: mindenkinek színt kell vallania

Arra a kérdésre, hogy folytat-e a kormányzat a végszavazás előtt egyeztetést a pártokkal az alaptörvény módosításáról, Kovács Zoltán úgy nyilatkozott, “a parlament dolgába talán nekem nem feladatom beleszólni, de úgy látom, hogy már idő sincs további egyeztetésre, és igazából szükség sincs”, mindenkinek színt kell vallania jövő kedden az ország és minden polgára érdekét szolgáló javaslatról.

Arra a kérdésre, van-e forgatókönyv arra az esetre, ha nem kapja meg a kezdeményezés a szükséges kétharmados többséget, a kormányszóvivő úgy fogalmazott: “a B terv ugyanaz, mint az A terv: meg kell akadályozni, hogy kötelező betelepítési kvóta legyen Európában”.

Hasonló hírek

Közép-Európa országai együtt emelkednek fel

Géza

Óriási volt az érdeklődés a Nagy Futam iránt (Olvasd el, nézd meg a videót és képeinket!)

Géza

Jónak lenni jó: ez történt a gyűjtés befejezése után

Géza